Efterlängtat inlägg om KOS

Okej jag har lovat ett inlägg om KOS och äntligen får jag det gjort! :)

Jag var till denna underbara ö för 2 år sedan med ett super sällskap i form av Camilla , Maria , Gunilla och Brita. Det var alltså en familje semester + Marielle!
Vi stack ner dit i början av Juni och tillbringade en av de bästa veckorna , oskojat , i underbar miljö och omringad av underbara människor. Alla var som en enda stor familj på denna ön , det var som att man alltid skulle ha känt den där snälla tanten som stod och hyrde ut solsängar i hörnet av strandgatan.

Själva Kos stad är ganska litet så vi hyrde cyklar för hela veckan ( man kan självklart hyra mopeder , bilar osv ) och cyklade runt överallt , så på det här viset så lärde vi oss också ganska snabbt var allt fanns. Vi passade på att vara lite kulturella medans vi ändå var i staden där läkarkonsten uppkom. Dvs Hippocrates helande träd besöktes ( ligger riktigt nära barstreeten ävenså en krigsborg om sådant lockar ). En heldag på sjön var också aktuell , vi bokade en kryssning och fick se lite av Greklands övärld. Det var en fantastisk upplevelse , så otroligt vackert. Vi stannade på samma gång till vid ett berg var det var kristallklart vatten och det var bara att dyka ner i djupet från båten , gaaah vilken känsla!

Nåjaa nu till nattlivet!

I Kos är det Barstreet endast som gäller.. Det finns krogar längs stranden men dessa är inget att rekommendera. Kika dock in på Bartenderskolans område (finns längs stranden ) ifall de råkar ha någon fest på gång! :)  På barstreeten då , detta är tyvärr inget under till partygata. Det finns inte 100 ställen som bjuder på massor med valmöjligheter men de har en pärla. Det stavas WEST. Detta är en norsk bar med anställda från Norge , Sverige , Danmark o Finland. Ni som är påväg mot Kos skall också vara uppmärksamma och kolla ifall just det här stället fixar beachpartyn eller liknande. Vi var nämligen ute en kväll och satte vid WEST när vi blev uppmäksammade om att det hade varit BBQ party nere vid stranden och att ett helt gäng norrmän och svenskar senare skulle fortsätta på bargatan.

Det borde också finnas något som heter Strandcafé där man kan hålla till under dagarna. Detta besökte vi aldrig men blev tipsade av en norrman om att det var här alla befann sig dagtid. ?!

I Kos finns det i princip bara en strand var man kan ligga och sola , denna är visserligen kilometer lång och helt underbar med utsikt över båtar som kommer och går. Nog finns det andra stränder också men inga såna där ställen dit folk samlas , bara såna som tillhör hotel osv. Alltså jag har bara så fantastiska minnen från det här stället så jag är så avis på dem som får åka ner hit!

Eftersom Kos är så litet har man inga problem att ta sig fram till olika ställen här , allt är gångavstånd.







Den här stranden var nedanför vårt hotell , bergen som syns i bakgrunden är Turkiet.







Detta är då stranden som gäller , har tyvärr inga bra bilder härifrån heller inga som visar var bargatan ligger men det är absolut inga problem att hitta.





Saknar denna enorma pool , den fortsätter ännu åt andra hållet!





Detta mina vänner är en av ingångarna till bargatan , genom den här kommer man om man går in från stan men den andra ingången kommer från stranden. "Strandingången" är inte på samma sätt utmärkt men ni lär hitta fram eftersom inkastare möter er långt innan ni hinner fram och ljudet från sportsbaren går inte att missa.





Kos resan var inte bara lycka och kärlek. Vi var här också med om det värsta jag någonsin skådat i hela mitt liv.  Vi stod inne i souvernir butiken på hotellet en morgon för att köpa hattar och sandaler åt oss när en tysk mamma med en liten 3 årig flicka kom in. Ett tu tre blir den lilla flickan alldeles tyst , hennes läppar blir bara blåare och blåare och hon ser helt tom ut. Gunilla nappar snabbt tag i henne och börjar slå henne på ryggen och gräva med fingrarna i hennes hals. Kan ni tänka er den där känslan när man bara står där och inte kan göra något alls och framför en står en flicka som kämpar för sitt liv. Hon håller på att kvävas. Lyckligtvis lyckas Gunilla få ut det som fastnat i flickans hals ( en hård godis hon tagit från receptionen ) och lättnaden är total. Den här resan kunde ha slutat som den värsta nånsin. Som tack fick Gunilla en gåva från familjen som lämnat den åt ett par killar som visste vem vi var.

Med detta avslutar jag min Kosberättelse , fråga om det är något ni vill veta mer om. Och till er som sticker ner dit i sommar , HA EN UNDERBAR RESA! ;)

Kommentarer
Postat av: mia

ååh blondi marielle :D va söööt!

2011-02-01 @ 20:14:45
URL: http://mmias.blogspot.com
Postat av: Sulf

ååh låter superbra! måst säg att mina kopmisar ska läsa dethär hehe... en fråga, jag är int egentligen så intresserad men priserna/shopping? E de typ som här allting eller? :)

2011-02-02 @ 17:54:03
URL: http://nyheter24.se/nextinfashion/bysulf
Postat av: Mazen

Hej, tänkte fråga, vart togs bilderna med dig på stranden.



Snyggt var det.



Vh: M

2011-12-06 @ 13:21:36
URL: http://www.mazen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0