Befinner mig på ett mysigt Åland

Första dagen på Åland är förbi. Vi kom fram igår natt till Cila & Tonys rosa pepparkakshus och möttes av ett gulligt välkomstbrev eftersom husägarna sov när vi stampade in genom dörren mitt i natten. Här sover vi hur bra som helst i eget rum och allt. Fick vakna till ännu ett brev i morse , här trivs vi. :)

Idag har Robban visat mig ön och oj det är så fint här , fast det är vinter. Känner lite irritation att foten är som den är för jag skulle hemskt hemskt gärna gjort ett besök till Mariebad och simmat några längder. Istället får jag nu plugga hälsokunskap på dagarna när resten av huset är borta , det är ju bra i sig förståss.

Uppdaterar mer imorgon för nu skall här sovas skönhetssömn. Nati Nati ! :)

-





Isac och Marielle

Nu har vi lekt med webcamen lite , Isac älskade det han bara skrattade när han fick hacka på datorn och kolla in i kameran!


Lördag

Imorgon åker jag iväg med Robban till Åland , eftersom hans sportlov slutar och mitt börjar är det ju perfekt att åka ner nu. Har ALDRIG varit på Åland faktist , tycker det är lite synd att det inte är sommar , kan tänka mig det skulle vara finare där då men mig gör det inget så länge man får ha härliga människor runt sig. :)

Kommer stanna där tills på torsdag och på båten hem kommer jag träffa på ett par snyggingar som varit på besök i Stockholm. Kommer bli hur kul som helst.


Pärelabarin - e oräidit spiel åp närpes

Kom på att jag inte visat bilder från förra helgen när vi var hos Jontta och spelade Pärelabarin. Riktigt roligt men otroligt sjukt spel. Du kan råka ut får de värsta sakerna , för att nämna några så satt vi under bordet , pratade något som liknade finska , knep varandra i öronen ...








Baby lullaby

Har spelat baby lullaby versionen av break your heart till lillen om och om igen och mamma har pajat honom på rumpan , precis som hon alltid gjorde med Anton och mig så att vå somnade , så nu sover han sött. Underligt vad den låten gör underverk , gillas av stora som små.




Changes come but where they go You never know


Dag med kusinen

Mamma och jag skall vara barnavkter idag åt sötnosen Isac. Lilla busungen kryper som sjutton över golvet nu så jag tror vi kommer vara fullt sysselsatta men han är så otroligt söt den busen. Vi kommer ha så roligt så! :)


Chokladmuffins

Inviger sportlovet med nybakta chokladmuffinsar som ser gudomliga utt. Skall bjuda in fammo på kaffekalas och äta dessa godingar , mums.





Byt ut kylan mot värmen

Nu tar vi slutspurten innan sportlovet. Kommer bli så skönt att få komma bort från skolan i en vecka , det är mer än nödvändigt just nu. Jag kommer nog börja plugga till studenten men det räknas inte , det blir kul och intressant.

För att göra denna vinter ännu värre och så att vi hatar kyla ännu lite mer så lägger vi in en sommarbild. 


Jag överlevde

Har övningskört för första gången i trafiken idag. Jihiii äntligen , det är så roligt och jag är så stolt , haha fick inte ett enda kärringstopp. :D Det där kommer få ätas upp imorgon för då har jag körning nr 2. Det tar sig..

Skönhetsideal

Håller på med ett arbete i psykologin om sjuka , överdrivna skönhetsideal och hur det påverkar oss. Galet intressant men usch så hemskt det är.



Hur kan någon kräva att en människa skall se ut på det här viset för att få gå på en catwalk? Det är långt ifrån värt det , det är sjukt så otroligt sjukt!





220211

Igårkväll var vi och hälsade på Jessica en stund , åt fastlagsbullar och kollade på inredning.Fick sån otrolig huvudvärk senare på kvällen så det fick bli en tidig kväll för mig.

Idag vaknade jag i vanlig ordning 07.15 men huvudet värkte fortfarande och halsen var sjuk , så blev att stanna hemma. Somnade om och när jag vaknade pånytt var huvudväken åtminstone borta. Låg nergrävd framför tv:n under en filt till klockan tvåRobban for till frissan och jag agerade snäll flickvän och gjorde en cheesekake och mat åt gullet. Fick hem världens snyggaste blondie!

Är nu hemma och är alltför trött för att göra något. Så god natt ! :)



Någon som håller med mig om att snön får börja smälta bort nu och inte bara bli mer! Vi vill ju ha sommar !


210211

God Morgon!
Vet ni det här måste vara lyckans dag. Väckarklockan ringde 07.15 och jag glad som bara den vaknade och fixade mig för att en halv timme senare försöka dra upp en sömntuta. 08.20 rullade vi iväg mot sjukhuset och nu är gipset borta. Det kändes så underbart att avlägsna det röda paketet från benet. En lite mindre trevlig syn var att benet nu är smalt som en sticka och att jag inte litar det minsta på att benet håller om jag stiger ner på det. Men känslan att få duscha normalt igen , att få ha byxor igen .... Vilken lättnad!


Har nyss skrivit två prov och nu blir det att fördriva lite tid och se om jag kan sluta innan 12 idag. Ha en bra dag ! :)

-


200211

Är i Malax och myser. Har flyttat in hit nu när Robban har sportlov , detta gillar vi. Skall försöka plugga inör morgondagens 2 prov men detta går bättre i tanken än i verkligheten.

Ha en trevlig söndagkväll1 :)


XL

Klickade efter lite produkter till håret här en dag. Borde få hem allt nångång nästa vecka , spännande spännande.
Skall göra slut med mina hårförlängningar också eftersom de inte mår sådär väldigt bra , ser mest slitet ut så bort med dem.


God Morgon Söndag!

Ooj som jag har sovit gott. Jag har en känsla av att denna söndag kommer vara en bra dag för vet ni vad ?? Joo det är den sista dagen som jag är total invalid , imorgon vid den här tiden finns inte ett rött paket på mitt ben längre! :D Gipset ryker och jäklar det skall bli ett sant nöje att döda det! Glädjen är nu inte alltför stor , jag kommer ju tvingas ha kryckor ännu 3 veckor + ett annat stöd över foten meeen huvudasken att gipset är borta.

Ni skulle bara veta hur mycket jag saknar mitt älskade gym just nu. Jag skulle kunna göra vad som helst för att få vara på ett svettigt spinning pass eller ett pump pass. Jag gråter inombords när jag kör förbi Brändö och jag inte får vika in till mitt andra hem. Fredagen den första april kommer jag flytta in dit igen så ni vet var ni hittar mig.


It is a beautiful thing , don't think I can keep it all in

Efter mycke om och men for jag på ÄD efterfesten igår. Först tänkte jag att det inte är någon idé för mig att sitta och se på när alla andra festar och har kul eftersom jag själv blir så himla taggad då och bara vill flyga upp till dansgolvet. Nååh det var i alla fall kul att få vara med människorna och inte behövde jag sura , för de såg nog till att jag fick vara på dansgolvet med eller utan fötter ( blev till att börja med kidnappad och ivägburen till dansgolvet)! ;)

Lokalens värmefunktion hade gått sönder så alla partyglada fick sitta med jackorna på , senare under kvällen började det också läcka in någon hemsk lukt i lokalen ( brännolja eller något?! ) så vi hade väl inte riktigt tur om man säger så. Nå vi har fått fira att vi blivit äldst och det är huvudsaken.

OBS! Orsaken till den dåliga uppdateringen är den att datorn vägrar ta emot signaler från kameran fortfarande så får att få in bilder så måste jag gå via en annan dator osv.. så det lockar inte riktigt alla gånger att påbörja den processen. Måste få hit någon som är fixig med datorer så skall det bli bättre , lovar!


Äldstes dag

Gårdagens penkkis var riktigt rolig. Överlevde hur bra som helst med mina kryckor. Slapp undan allt krypande och hoppande i snöhögar , fick till o med skjuts de 300 metrarna från bussen till skolan. Dock var detta ingen limousin åktur , snurrade och på ordentligt inne i paketbilen.

Idag blev då vi tvåor äldst i skolan , detta firade vi med svartvita kläder. Det såg så snyggt ut när alla hade samma kläder när vi satt i sofforna. Härligt gäng detta !
















Im so lucky lucky.

Idag gjorde jag veckans bästa gärning. Jag hoppade av engelska femman och skrev tentamenskontrakt på den istället. Detta betyder att jag inte behöver vara på timmar bara göra ett grammatikprov och ett par inlämningsuppgifter.Det här skall ni veta är något otroligt skönt , jag kanske ångrar mig en aning senare när läsförståelser och grammatikövningar hopar sig framför mig men vet ni det känns bara så himla skönt att nu äntligen ha fått en , EN enda hålsträng den här perioden. Jag är överlycklig! För att vara duktig elev tänker jag nu skriva en bokrecension så är ett moment över. Ibland är allting så väldigt enkelt!


160211

Gjorde nyss klar en fotobok över 2010 som jag skall beställa från IFOLOR. Det är så mycket roligare att bläddra genom bilder i en bok än att ha dem som skilda kort tycker jag. Dessutom kan man klippa ihop dem på alla möjliga sätt och lägga med bildtexter , göra bakgrunder helt så man får det precis så som man vill ha det.

Såklart gick vår rabattkod ut klockan 12 inatt , timing jag vet , så nu får jag istället vänta på nästa erbjudande.
Så det lär ta en stund innan den infinner sig i postlådan .


Miljas 18 års fest. Cantare.






















Ny design

Har kämpat som sjutton för att få omändrat designen och headern. Den är långt ifrån så som jag vill ha den men vi närmar oss. Nu skall jag försöka få datorn att ta emot signaler från kameran så ni får se bilder. Håll tummarna! :)

Glad alla <3 dag

Visst är den här dagen helt underbar. Förutom jul och födelsedag är det här nog favoritdagen på hela året. Älskar alla hjärtan , alla fina ord & all kärlek som denna dag för med sig.

Så från mig till er , två disney klassiker. Vad passar nu inte bättre ?





Jag är så glad att jag har min prins!<3


140211

Vet ni vad , jag är så olycklig. Datorn vägrar ta emot signaler från kameran så inga bilder kommer in på bloggen nu då heller. Usch vad jag hatar allt som har med teknik att göra , ingenting fungerar!

Sitter som bäst i skolan och växlar nytta med nöje. Skall fixa ihop ett projekt i psykologin med Cessi så jag har börjat gräva runt lite. Det kommer bli hur kul som helst. Får ju inte vara med på gymnastiken nu så har håltimmar en tid framöver. Skönt i och för sig men jag skulle nog hellre stå där och zumba med alla andra idag.


So far , not good!

Nyopererad fot och skäribussar i en mix är inget att rekommendera. Super höga trappsteg som inte är planerade för kryckor leder till att jag för att slippa in i bussen måste stöda på den sjuka foten. Idag gick det här mindre bra och foten är just nu sjuk som bara den. Ringde efter mamma efter halva skoldagen , så nu sitter jag vid hennes jobb och skall fördriva tid tills bilskolan 16.30.

Jag hoppas bara att inget har "gått sönder" i foten. Skulle nog antagligen ha varit smartast att ligga upp och ner i sängen 2 veckor men i praktiken fungerar inte detta tyvärr. . .


Musikalen romeo och julia

Klockan 09.00 satte vi igång med förberedelserna inför premiären av Romeo & Julia. Genomgång av låtar , dancer och repliker. Vi hade som sagt bara gjort 3 hela genomgångar av hela musikalen så man kände väl sig inte sådär hundra % säker på allt.

10.30 var vi igång. Mellan scenerna fick man springa ut och plugga manus för att veta vad som var på gång. Ett par småmissar men annars klarade vi oss riktitgt bra tycker jag. Vi hade fått inslängt lite små guldkorn som skulle lätta upp stämningen och det lyckades. Skönt att den första visningen är över hur som helst , kommer dock sakna gänget. Vi har nog trots all drama haft roligt. Om någon är intresserad att komma och se den så är en kvällsföreställning under planering.



Bild 1 : Balthazar & Farsan
Bild 2 : Mac & Balthazar

Bilderna lånade av Cecilia , kika in så får du se fler från hela musikalen.

Tunga dagar avslutas med One Tree Hill

Skall fatta mig kort:
-Musikalen gick bra
-Första dagen på perioden gick bra
-Jag mår bra
-Den här dagen är bra
-Abisofforna är officiellt tillåtna för oss tvåor!Detta skall firas!

MEN: Jag är så otroligt trött , så som rubriken säger blir det nu OTH för min del! Närmare titt på dagen kommer senare , god natt!





Brev från andra sidan jorden

Fick brev från släkten i Canada igår och resfebern var än en gång väckt. De skickade med en bok om stället de bor på och jag kan inte annat än säga att jag är a v u n d s j u k !
Det är moffas kusin som bor där och jag har aldrig träffat dem men det tycker jag är synd. De drev tidigare ett hotell i Okanagan men är numera pensionerade. Oj mamma & pappa ändå var resmänniskor.

Nu får jag nöja mig med underbara bilder från stället , jag svävar iväg.






080211

Oj kalla mig galen men jag drömde om min studentklänning inatt. Den var så himla vacker , jag skall hitta en exakt sådan eller sy upp en själv , jag tror mer på det senare alternativet. Måste bara skissa ner den på papper så idén inte försvinner.

Det är farligt när jag plötsligt får såna här kickar. Jag är född som vädur och vi har inte tålamod att vänta. Det har jag inte klarat av tidigare när bilder av klänningar dykt upp i huvudet och det kommer knappast gå något vidare nu heller. Den lilla svarta och den lilla blåa uppkom ju på det här sättet och jag har varit mer än nöjd , dessa har använts flitigt!



Ja jag vet klädhögar hopar sig och kvaliteten på bilden är ... men jag tar mig friheten så länge kryckorna följer mig ;)

...

Neej jag kan inte lämna kommentarer på blogg.se .... Någon annan med samma problem eller är det bara tillfälligt?


Hejhopp

Den här dagen har varit bra! Tung , men bra!
Vi filmade sista pusselbiten till vår musikal , som OBS OBS har premiär imorgon , klockrent! Så hade vi också sista dagen på den här perioden. Så två stycken till nu så är vi framme vid sommarlovet , det klingar bra i mina öron.

Klockan 15.00 vandrade musikalgänget ner till kulturhuset för generalrepetition. Haha värsta nånsin , det gick KATASTROF! Men vi tar nya tag imorgon och det hör väl till att sista repet skall vara värdelöst (?!) , så nu till det positiva , vi kan bara göra bättre ifrån oss imorgon! Ge oss en lyckospark!



Julia , Erica , Robin


Dance | It | off




This is the way it supposed to be



Idag på stan blev jag frågad av två stycken vad jag hade gjort med foten. Man får sådana himla varma , snälla , hjälpande leenden när man kryckar förbi. Alla är så fina och ger rum åt mig , öppnar dörrar och säger lycka till och var försiktig. Trodde inte det fanns sådant folk i Vasa men tydligen hittar vi dem även här. Jag blir så glad när folk bryr sig , mera sånt ! :)

Summer party

Bilderf från sommarpartyt för 2 helger sedan. Oj vad man längtar efter att dra fram vårkläderna för att inte tala om alla sommarklänningar.

































Rubrik

Anton plockade upp mig innan han for tillbaka till lägenheten efter jobbet så jag slapp till stan på min date. Träffade också Jontta och fick tillbaks min kamera så nu är den utvilad och taggad på att ta mera nya foton!

Satt i ganska precis 2 timmar och pratade om allt mellan himmel och jord med Cessi. Daten var precis så som en date skall vara blandat skratt , gråt och gamla minnen! :)





Är inte detta en vacker sport? Bästa som finns. Bilderna är från FM , damernas 200 meter frisim stafett med Seppälä i rosa.


69 dagar och drömmen går i uppfyllelse

Jag tror inte riktigt att min hjärna har observerat att det verkligen är så lite kvar tills jag blir myndig. Det låter som inte riktigt rätt i mina öron att det här kommer att ske påriktigt. För mig kommer det medföra så många möjligheter , så många dörrar kommer öppnas. Att ha bott 18 år på en ö där inga jämnåriga nära vänner finns har inte varit det roligaste skall jag säga. Så att få den friheten att äga en bil och även få köra iväg med den till vänner kommer vara så fantastiskt. Ni anar inte.



Så från och med idag börjar min nedräkning. Kan inte vänta!

Barbie.blogg.se

Min vän Jontta står för rubriken! ;)



Sen den dagen jag satte min fot i Korsholms Högstadium för första gången har jag blivit igenkänd som Barbie. Det här kommer troligtvis aldrig försvinna , i ettan i gymnasiet blev nämligen hela vårt gäng utnämnd till barbiegänget på penkkis och sedan dess har det fortsatt.

Jag kan inte räkna alla de gånger som någon har skickat just den här låten till mig. Det är min signatur tydligen , men vet ni. Varenda gång blir jag lika glad! :D


070211

Irritation , har suttit i evigheter och väntat på att bussen skall dyka upp och till slut fick vi höra att den gått sönder. Ingen lyckad start på denna måndag. Nu slipper jag inte till skolan då , great! Efter en veckas isolering längtar man faktist liiite tillbaka. Får försöka fixa detta på något annat sätt nu då...




Date



Imorgon skall jag på kaffe med den brunhåriga versionen av denna tjej. :)

Nu skall jag krypa ner i sängen och drömma de bästa av drömmar. God natt !


Cupcake


Jag saknar..

.. dessa två , men mest han till höger på bild!
Så just nu står inte vår lilla ögrupp högt på statuslistan.


The love you seek and more




Får en sådan enorm längtan till sommaren

Tim Berg - Seek Bromance


Den sjätte februari tvåtusenelva

Den här söndagen har hittills spenderats tillsammans med min bror. Vi har varit ute på promenad okej jag vet inte om 500 meter räknas som promenad men att krycka sig fram uppför en backe känns faktist ganska passligt långt. Sedan kikade vi in hos fammo , pratade gamla minnen som vi oftast gör och sedan plockade vi upp Johan och for iväg ut till Compass på en varm kakao. En väldigt mysig start på dagen.



Resten av dagen kommer jag vara fastklistrad i den här boken. Sofi Fahrman Elsas Mode.


Why is it so much easier to forgive a stranger than someone you love?

Gång på gång blir jag besviken. När skall det sluta?
Det är tungt...


-


God morgon Lördag

Det är något magiskt med lördagsmornar. Friheten och lugnet , absolut inga måsten på någonting. Tänk om alla dagar kunde vara såhär , jag skulle trivas. Min första utmaning för den här dagen är att ta mig in i duschen. Nu när jag bara ligger hemma för mig själv tar jag mig den friheten att vara lite grisig. Det är en sån jobbig process att tvätta sig med gips så ni vet inte om ni inte varit med om det själva. Men det går ju en gräns någonstans , så nu skall det ske. Huh , hörs senare!



Jag ber om ursäkt att ni måste dras med såna här gamla bilder nu ett tag men min kamera befinner sig på spa hos Jontta sedan förra helgen.

Ligger hemma som en sjukling

Denna fredag tillbringar jag hemma i min sköna säng. Har haft förbud att åka till skolan efter operationen den här veckan , så jag lyder må ni tro. Hade tänkt åka och skriva prov men tack vare att foten värker och händerna är sjuka som aldrig förr av kryckorna så blir det nog att skippa den detaljen idag också.

Men jag är inte lat för det , jag har fått sova ut ordentligt och jag är på ett strålande humör. Min första studentskrivning närmar sig och jag slog för första gången upp boken idag. Om jag fortsätter i den här entusiastiska takten kommer det här gå hur bra som helst. Jag är stolt!

Den här dagen känns som en sån här dag, en sån som borde spenderas på isen.
Bilden är lånad från google.


Tillbakablick

Jag vill vara såhär liten och söt igen. Jag vill ha den där hårfärgen tillbaka. Jag vill vara lika brun som då. Jag vill tillbaka till sommaren!



Jag sitter här med världens största leende och på samma gång en saknad tillbaka till den här tiden. Det hände så mycket roligt och man var liten , bortskämd och hade inga problem i världen att tänka på , annat än killar då förståss! ;)

Ett speciellt starkt minne från just den här sommaren var när jag och Cessi satt på bryggan vid mommos och moffas villa och funderade på alla killproblem vi hade. Det var en super fin dag , en sån där som man bara ser i filmer ni vet solen skiner , havet glittrar och två bästa vänner utbyter tankar. Jag kommer aldrig glömma vad vi sade , vad vi gjorde och hur det kändes. Nu tänker jag bara framåt på hur många just precis exakt såna här stunder som kommer finnas. Man kan inte annat än må bra! :)



En goding från då A Drop In The Ocean - Ron Pope


Dagens vackraste






A song about Love - Lee Dewyze

Klicka på låttexten för att komma till låten på Spotify (hittar den inte på youtube )


It is hard to get up when you fall

Oj tusen tack för era uppmuntrande kommentarer jag blir genast på bättre humör. Den här dagen har varit helt super , vi har övat hela dagen till musikalen och hur mycket skratt som helst har stått på schemat. Snälla Robin har skjutsat runt mig i hans supersköna bil och övertygat sig själv om att det är helt tillåtet att utnyttja invaparkeringen när jag befinner mig i bilen , och det är helt sant! :D

Musikalen börjar äntligen likna en musikal och jag tror tt den kommer bli riktigt bra till slut. Vi fick såna super bra ideer idag så nu skall det filmas en aning och sedan vet ni , wow !



Med denna ett år gamla bild sänder jag all kärlek till er mina vänner!


För att tala sanning

Just nu känns allting tungt , jag har ingen ork att vara uppåt och tänka positivt. Jag har så otroligt mycket tankar som snurrar i huvudet och så otroligt mycke jag skulle vilja hinna med , men som bara lämnar. Det känns tungt att skolan lämnar så i skuggan , att träningen nu måste läggas på hyllan för en tid , att tiden bara rusar fram och jag stannar på stället.

Just nu känns allting tungt , en så vardaglig sak som att duscha är nu det värsta jag kan göra. Foten skall inlindas i handdukar , plastpåsar och tejpas. Jag klarar knappt av att kliva in i duschskåpet utan hjälp. Att klä på sig är också en annan femma , ingenting passar och det gör så ont. När jag kom hem efter skolan idag så var kryckorna ännu våta av snön vilket leder till att jag halkar på golvet och stiger ner på den nyopererade foten , ni kan själv tänka hur det kändes. Jag vill inte vara den som klagar men det är såhär jag känner.

För övrigt har jag världens underbaraste vänner som hjälpt mig med allt idag. Genast jag klev ur bilen på skolgården kom de och öppnade dörren åt mig , de har bärt min bricka vid maten och flyttat stolar åt mig så jag fått vila foten. Guldvärda!

Återkommer till bloggen när jag mår mera uppåt. Skall göra ett försök att vara hela dagen i skolan imorgon så kanske mina vänner får mig på bättre vägar. Nu skall dessa negativa tankar spolas bort...


02.02.11

God Morgon!
Skall bege mig till skolan idag för att skriva ett hissa prov. Klarar inte av att vara en hel dag ännu eftersom foten värker så pass mycket. Skall bara säg det , guud vad det är jobbigt att ha inpaketerad fot. Jag kan få såna vredesutbrott när allting bara faller ur händerna på mig , allt bara faller till golvet , för att hitta kläder var jag tvungen att dra ut hela klädskåpet och jag har ingen möjlighet att plocka in det tillbaka , när jag ställer kryckorna till sidan ligger de två sekunder senare på golvet + andra saker de dragit med sig på kuppen ..... Nej jag vill spola fram tiden NU!


Ursäkta ordvalet..

... Men fyfan vad ont det gör ...

Efterlängtat inlägg om KOS

Okej jag har lovat ett inlägg om KOS och äntligen får jag det gjort! :)

Jag var till denna underbara ö för 2 år sedan med ett super sällskap i form av Camilla , Maria , Gunilla och Brita. Det var alltså en familje semester + Marielle!
Vi stack ner dit i början av Juni och tillbringade en av de bästa veckorna , oskojat , i underbar miljö och omringad av underbara människor. Alla var som en enda stor familj på denna ön , det var som att man alltid skulle ha känt den där snälla tanten som stod och hyrde ut solsängar i hörnet av strandgatan.

Själva Kos stad är ganska litet så vi hyrde cyklar för hela veckan ( man kan självklart hyra mopeder , bilar osv ) och cyklade runt överallt , så på det här viset så lärde vi oss också ganska snabbt var allt fanns. Vi passade på att vara lite kulturella medans vi ändå var i staden där läkarkonsten uppkom. Dvs Hippocrates helande träd besöktes ( ligger riktigt nära barstreeten ävenså en krigsborg om sådant lockar ). En heldag på sjön var också aktuell , vi bokade en kryssning och fick se lite av Greklands övärld. Det var en fantastisk upplevelse , så otroligt vackert. Vi stannade på samma gång till vid ett berg var det var kristallklart vatten och det var bara att dyka ner i djupet från båten , gaaah vilken känsla!

Nåjaa nu till nattlivet!

I Kos är det Barstreet endast som gäller.. Det finns krogar längs stranden men dessa är inget att rekommendera. Kika dock in på Bartenderskolans område (finns längs stranden ) ifall de råkar ha någon fest på gång! :)  På barstreeten då , detta är tyvärr inget under till partygata. Det finns inte 100 ställen som bjuder på massor med valmöjligheter men de har en pärla. Det stavas WEST. Detta är en norsk bar med anställda från Norge , Sverige , Danmark o Finland. Ni som är påväg mot Kos skall också vara uppmärksamma och kolla ifall just det här stället fixar beachpartyn eller liknande. Vi var nämligen ute en kväll och satte vid WEST när vi blev uppmäksammade om att det hade varit BBQ party nere vid stranden och att ett helt gäng norrmän och svenskar senare skulle fortsätta på bargatan.

Det borde också finnas något som heter Strandcafé där man kan hålla till under dagarna. Detta besökte vi aldrig men blev tipsade av en norrman om att det var här alla befann sig dagtid. ?!

I Kos finns det i princip bara en strand var man kan ligga och sola , denna är visserligen kilometer lång och helt underbar med utsikt över båtar som kommer och går. Nog finns det andra stränder också men inga såna där ställen dit folk samlas , bara såna som tillhör hotel osv. Alltså jag har bara så fantastiska minnen från det här stället så jag är så avis på dem som får åka ner hit!

Eftersom Kos är så litet har man inga problem att ta sig fram till olika ställen här , allt är gångavstånd.







Den här stranden var nedanför vårt hotell , bergen som syns i bakgrunden är Turkiet.







Detta är då stranden som gäller , har tyvärr inga bra bilder härifrån heller inga som visar var bargatan ligger men det är absolut inga problem att hitta.





Saknar denna enorma pool , den fortsätter ännu åt andra hållet!





Detta mina vänner är en av ingångarna till bargatan , genom den här kommer man om man går in från stan men den andra ingången kommer från stranden. "Strandingången" är inte på samma sätt utmärkt men ni lär hitta fram eftersom inkastare möter er långt innan ni hinner fram och ljudet från sportsbaren går inte att missa.





Kos resan var inte bara lycka och kärlek. Vi var här också med om det värsta jag någonsin skådat i hela mitt liv.  Vi stod inne i souvernir butiken på hotellet en morgon för att köpa hattar och sandaler åt oss när en tysk mamma med en liten 3 årig flicka kom in. Ett tu tre blir den lilla flickan alldeles tyst , hennes läppar blir bara blåare och blåare och hon ser helt tom ut. Gunilla nappar snabbt tag i henne och börjar slå henne på ryggen och gräva med fingrarna i hennes hals. Kan ni tänka er den där känslan när man bara står där och inte kan göra något alls och framför en står en flicka som kämpar för sitt liv. Hon håller på att kvävas. Lyckligtvis lyckas Gunilla få ut det som fastnat i flickans hals ( en hård godis hon tagit från receptionen ) och lättnaden är total. Den här resan kunde ha slutat som den värsta nånsin. Som tack fick Gunilla en gåva från familjen som lämnat den åt ett par killar som visste vem vi var.

Med detta avslutar jag min Kosberättelse , fråga om det är något ni vill veta mer om. Och till er som sticker ner dit i sommar , HA EN UNDERBAR RESA! ;)

Jag dör lite


orsaken till att bloggen står tom är detta


RSS 2.0