Lugnet före stormen

Har varit på yrkesexamensfest till Viktoria och nu skall jag slänga mig i sängen och kolla några avsnitt av favorit serier för att sedan dra till gymmet och träna med PT:n. Känner på mig att jag har ett tufft träningspass framför mig , to be continued...


How do I get you alone

 


Så bra!

Om jag skulle beskriva doften av Marielle just nu kulle det vara en blandning mellan fritös , lög , korv och mynt.GOTT! Jag har haft så sjukt bra kväll på jobbet så ni vet inte. Jag börjar gilla det mer och mer hela tiden och jag är nu bombsäke på att jag kommer stortivas i sommar som servitör.
Så himla kul med alla komplimanger man får så det blir totalt lyckorus i kroppen , mera sånt! :) Plus att det var så jäkla kul att Erica , Emma och Jontta kikade in ikväll , kramar till dem!
Hade nog inplanerat en krogrunda ikväll men den skippas eftersom det blir hårdträning imorgon på gymmet så nu säger jag som farbrorn ikväll , nähdään gonatt gonatt!

Personal Trainer

Igår hade jag möte med min PT Jontta. Nu jäklar sätter vi igång , det kommer bli så otroligt roligt och himmel vad han kan sitt ämne! :D Som nästa skall jag dra iväg mot stan för att plocka upp Erica och sedan vidare på ett möte angående studentfest för att sedan skynda iväg till jobbet.

Hade!


Dagens planer

Hade en skön sovmorgon idag så nu är jag redo för en skoldag som endast inehåller en lektion matematik. Hur bra? Skall också förhoppningsvis för sista gången till banken angående tvåornas konto , har sprungit som en jojo dit på senare tid. Efter skolan skall vi pricka in ett gympass också , så skönt.
Njut av fredagen :)

avkoppling


Rensa tankarna

I två dagar nu har jag varit nära till tårarna alltför många gånger. En förkylning som inte släpper taget och ilskan över att bo så långt från mina vänner. Det tar så ont i mig varje gång när jag kommer till den här ön ( fastän den är en av de vackraste och tryggaste platser som finns ) det tar ont för att jag måste vara ensam här , det är den värsta känslan som finns. Jag älskar lugnet här och vetskapen om att jag kan gå utanför dörren helt naken om jag så vill och ingen varken ser eller bryr sig. Jag skulle gärna bo kvar hos mamma och pappa i vårt röda stockhus och få mat serverad varje dag. Men jag mår inte bra här , inte just nu iaf..
Nu känns det bättre , det känns underbart efter att ha varit på 7 km länk vid vattnet och att nu sitta med en kopp te i famnen och lyssna till härliga låtar. Livet leker trots motgångar.

onsdagsmusik

 


Andreas Wijk

Lyssnar mig döv på den i rubriken nämnda kille samtidigt som jag försöker förstå åtminstone lite av morgondagens matteprov. Efter denna vecka kommer jag bomba den här bloggen med inlägg men tills dess kommer det vara lite tyst här. Slutspurten i skolan prioriteras högre.
Ni kanske vill se lite av shoppingen i Helsingfors också så den kan ni isåfall vänta er! :)
Men tills dess kisses and hugs!

22:58

Har haft 2 helt superbra dagar så har inte haft tid eller lust att blogga alls. Har spenderat tiden på gymmet och i stan med vänner. Dessutom fick jag veta studentresultatet i hälsokunskapen igår och är väldigt nöjd! Just nu befinner jag mig hos Anton & Anna och somnar snart sittande. Väckning imorgon 04.00 och iväg mot tåget till Helsingfors. Skall på shoppingresa med Anna och efter hemresan väntar en krogrunda. Vi ses igen på söndag.

NatiNati!

I need to move


Vitt te & GG

Idag skall jag hälla i mig tonvis med vitt te och inte göra något annat änn ligga under täcket och ha GG maraton. Förkylningen slog till riktigt ordentligt och jag har precis inlett träningssäsongen på allvar.
En tanke: Igår när jag var på gymmet slog det mig hur fantastiskt mycket jag tycker om att vara där , hur jag älskar när det bränner i musklerna. Idag när jag kokade upp tevattnet slog det mig att fan alltså det här skulle jag kunna göra livet ut. Jag tror ett framtida yrke börjar smyga sig fram! :)


Stutthof

När vi var i Polen besökte vi också koncentrationslägret Stutthof. Historia är ett ämne som inte intresserar mig det minsta men av någon anledning har jag alltid haft något speciellt för andra världskriget och koncentrationslägrena. Det var så otroligt intressant och jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tänka mig att det skulle kännas så hemskt att gå på de där stengångarna och att kolla in i gaskammaren. De här bilderna är nog något som kommer vara kvar i mitt minne för alltid , så hemskt. En dröm som jag har är att få besöka Auswitch Birkenau tillsammans med min bror en dag.

Dödsporten



För att citera guiden " Tänk att dessa skosulor kan vara det enda minne som finns kvar av människorna som var fångar här.."







5 stycken tvingades dela 1 säng. Med alla sjukdomar som kom på ett sånt här ställe är det så vidrigt , jag förstår inte hur någon människa har kunnat utsättas för något sådant som detta.



Bland fångarna på detta koncentrationsläger fanns också finländare som också dödades.







Vi besökte ett av de få koncentrationslägrena som har gaskammaren kvar. Detta är sidan av den , tänk att en så liten byggnad kan förändra så mycket.




Guidad rundtur i Gdansk

Som ur en film...

Gdansk

b

 

Resans godaste drink!
Finn ett fel! :D

Mår inte bra

Usch jag mår inte alls bra. Ont i halsen , fryser , sjuk i kroppen är bara några av de symptom jag känner nu. Jag vill bara hem och sova..

I'm off

Drar och kollar match!

Idag hejar vi blåvitt


Finland - Sverige

Har helt förstört dygnsrytmen den senaste veckan men det har varit värt det. Igår var det en riktigt bra kväll , skönt avslut på klassresan. Ikväll då , den stora matchen mellan Finland och Sverige.. Skall självklart kollas , sååå spännande!
Vem tror ni tar hem segern ikväll?
Den här stranden i Sopot var en syn för ögat. Den sträckte sig hur långt som helst och havet var klarblått , perfekt ställe.

Klassresa Polen 2011 Del 1

We came to Gdansk







Äntligen kom min solstråle hem!

























fortsättning följer...

Simlärarutbildning i Jakobstad

Mitt ressälskap kunde inte varit bättre!
För att inte prata om hur super god mat vi åt under hela helgen!
Imitation av dockan Klas ( Ni vet den man övar återupplivning på! )
Turister..

Du är super

drar ut med denna sötnos ikväll , det går aldrig fel.
Blir galet!! jag är inte ännu hundra på vart vi är påväg men det löser vi. pre-party om en stund senare kanske vi ses där ute. :) trevlig lördagskväll.
<3

Snabb uppdatering

Bussen rullar vidare , eller nja men så känns det iaf. Hela jag gungar fortfarande av färjan mellan Polen & Finland samt alla timmar som spenderats i bussen den här veckan. Det har varit KANON KUL 5 toasters! ;) Festandet är dock inte över ännu , fortsätter med Fantastic 4 ikväll och krogrunda it is. Stay tuned bilder kommer!

Gårdagens match kollades och känslan var på topp! Vilket mål av Granlund !!!



Klassresa.NU!

Efter frulle och lite chill me Jontta och Tony i datasalen börjar vi snart köra iväg mot Åbo för att sedan festa loss på viking line. Helt otroligt att vi nu äntligen kommer att komma iväg, som man har väntat ända sen första dagen i gymnasiet! Synd att J&T ska sitta brevid varandra i bussen så ja inte kan sitta med dom, men jag hoppas jag kan gosa med dem  i famnen istället. Utan Jontta & Tony skulle man lika gärna kunna stanna hemma från resan, det är ju ändå de som gör mitt liv värt att leva :) På båten ska ja köpa en underbar parfym åt Jontta så att han doftar sött och en case åt tony så att han blir rääidit i gääsin ikveeld. ;) Nu väntar jag bara på att äntligen få sticka iväg, pusspuss o ha de bra här hemma alla för de kommer jag minsann att ha med J&T på resan!<33


Dagens fråga: Vem tycker DU att jag ska dela hytt med inatt, Jontta den suuuuupersnygge tigern eller Tony thaa loverboy? Kommentera! =))

Jakobstad levererar

Tänkte meddela att vi lever och mår bra här i vackra , våriga Jakobstad. Utbildningen går bra och vi har bara ett moment kvar imorgon , teoriprovet..
Kvällen spenderar vi med näsan i böckerna eller okej vi kollar lite hockey , skrattar åt bra filmer och äter godis. Vi har dessutom just haft besök av Cessi & Natta som är här för kvällen. Melody levererar kvällens musik , det hörs super bra upp hit till rummet så lite rycker det nog i festbenen.
Hela helgen har vi ätit så otroligt mycke mat så min mage är vid bristningsgränsen som tur så går vi varje dag till och från simhallen så lite motion får vi ju. Jag har mycket fina bilder att visa er men de kommer imorgon när. vi är hemma igen.
Puss&Kram

Roadtrip med Bullen

Efter frulle och lite Gossip börjar jag nu vara redo att styra den lilla röda mot Jakobstad. Skall plocka upp Jenny på vägen och sedan börjar vi förden. Stannade hemma från skolan idag också eftersom huvudet fortfarande bultar , tyvärr kan man inte skippa en dag av utbildningen men det skall nog gå , burana får vara min bästa vän denna dag.

Vi kommer sova på stadshotell och bo i simhall detta veckoslut. Kommer vara väldigt tungt men kul kommer vi förhoppningsvis ha. Tar datorn med mig så ni blir uppdaterade om hur vi har det.

Nu har min dator fått ticks ( den där pilen bara hackar ni vet?! ) så dags att stänga av den.

Pussar & Kramar!


status poäng till Finland

Hörde nyss på radio vilka låtar som toppar listorna ute i världen. I de flesta fall så var det låtar som On the floor , Party rick ..  som låg i toppen i länderna men gissa vilken som Finland toppar med? Varför förvånar det mig inte , APULANTA! Finland briljerar som vanligt..

Glad Igen

Kan inte komma fram till om jag gillar den här låten eller inte men det är något som tilltalar mig. Det är något som jag tycker är mycket fint och något sm får mig att ha den på repeat..

fyrtio minuter..

.. och jag är beroende. Denna gången av Gossip Girl!

Put a smile on my face

For ut till vårt båthus bara för att.. Jag älskar det här stället , jag kan sitta här i flera timmar och bara rensa huvudet på allt. Som jag har längtat hela vintern att snön skall smälta och jag skall få åka ner till favoritbryggan igen och bara vara. Det här är livet!

5 Maj

Usch känner mig helt slut idag , detta blir ingen bra start på helgen. Borde vid det här laget sitta med näsan i simlärarboken eftersom provet är på lördag. Borde packa inför en helg i Jakobstad + en veckas klassresa i Polen som börjar på måndag. Varför kommer huvudvärken på besök alltid vid fel tillfällen.

Bjuder på årets sorgligaste bilder , nästan.

 


-

ligger hemma med huvudvärken som aldrig släpper ...

H&M

På tisdag innan bion hann jag in en sväng via H&M , hittade denna super härliga t-skjorta med mocka liknande tyg framtill. Kommer sitta fint i sommar.

Dessutom hittade jag denna shortsdress. Så härligt mönster denna kommer användas flitigt till stranden och varma sommarkvällar. Vad jag längtar.

4 Maj

bloggen ekar tom men jag har min förklaring. Har legat nergrävd i sängen hela dagen för har haft en sjuhelsikes huvudvärk...
Har trots det hunnit med mörkerkörningen idag så nu är bilskolan nästan klar , bara andra skedet kvar nu.
Igår var vi på bio från skolan närmare bestämt på Svinalängorna och tusan vilken bra film , jag tror inte många klarade sig undan tårar. Verkligen en sevärd film.
Nu skall jag igen krypa ner under täcket och hoppas på att inte försova mig imorgon. Nu när jag kör själv så får ju pappa komma och gå som han vill ( han brukar annars skjutsa mig till bussen , ja jag vet att jag är lat men har man 40 km till skolan får man nog ta vissa bekvämligheter ) så måste jag lite på att jag vaknar av väckarklockan. Idag tex hade jag 10 minuter på mig att bli klar , det måste ske en ändring !

A new beginning

Har haft en stressig och ganska så jobbig dag men leendet hittade ändå fram. Har nämligen tränat till 80 % på gymmet och musklerna är minsann trötta , skön känsla!
För övrigt har det varit massor med jobb inför klassresan idag , pengar som skall räknas , listor som skall fyllas i , pengar som skall hämtas från banken .....  Ja listan kan göras lång.
Avslutade dagen med massage och nu är jag i extas , mår toppen alltså. Kanon

Visste ni att...

.. Jag ogillar första maj torget ( okej jag skall erkänna , jag är rädd för att vara där ... ) Om sanningen skall fram så har min rädsla aldrig övervunnits och det har nu gått ca 12 år sedan den föddes. Jag kommer aldrig glömma den dagen när jag var 5 år och jag befann mig med mamma och bror på första maj torget och skulle inhandla en ballong. Någon skitunge slängde en sån där hemsk smällare mot mig och det träffade min sko. Jag var så rädd så rädd och de följande 6 åren spenderade jag på långt avstånd från torget. Fortfarande är jag mycket mycket rädd när jag går där mellan borden och i folkmassorna , ujj. Så jag är nöjd och glad att ha fått spendera 1 maj hemma i mysiga skogen med mina nära och kära! :)

TRESemmé

Har endast två textkompetenser kvar att skriva sedan tar jag natten. Skönt att lägga veckan bakom sig och börja om från början imorgon. Ny vecka nya möjligheter.
Fick produkter från TRESemmé i present och jag diggar dem stenhårt , nu får jag börja slita på mitt hår igen för dessa fixar upp efter bravaderna sedan , super ! :)
Godnatt sötnosar !

Time's been healing me and I say goodbye


Att bli myndig

" Så många möjligheter att säga ja och nej...
Så minns att alltid lyssna till rösten inom dig."
Siv Andersson



Kvällens Motivation

Har massor med uppgifter på hälft som skall inlämnas imorgon så det håller jag på med nu och förmodligen halva natten. Motivationen stavas M&M's , bra energi !

Svea

Jag har fått så fina presenter men bäst av allt är att jag har en södern resa i min hand , dock just nu i pappers format men det kommer inom snar framtid bli till en flygbiljett och ett oförglömligt äventyr.

Världens sötaste 10 månaders kille!

1 Maj

Hade en super rolig kväll igår som spenderades med de bästa av människor. Startade upp hemma hos Tomi med födelsedagsfirande , kolla fotbollsmatch (kolla kärleken Torres spela men tyvärr har den kärleken svalnat en aning , tack Chelsea ... ) Sedan drog vi ut i vimlet och dansade hela natten. Träffade massor med människor som man inte sett på evigheter , mycket kul. Nu väntar släktkalas och tårta.

RSS 2.0