Morgondagens program

Det känns lite som att helgen är planerad i minutschema. Hinner bara pricka av en punkt så rä det dags för nästa. Jag gillar att vara sysselsatt och har mer än gärna många järn i elden men när man som mest skull behöva hitta en lucka så är det väl självklart att det inte lyckas. Jag kommer nog smälla av när söndagen är över.




Under helgen kommer bloggen ligga död så för att veta vad jag håller på med har ni här en tjuvtitt:

Fredag:

- Skola
- Snabb Kaffe med favoriten Mia
- Till simhallen för att vara funktionär under pågående FM
- Tjuvstart på galet sommarfirande!

Lördag:

- Simhallen för att kolla tävlingarna
- Jobb hela kvällen

Söndag:

- Skall försöka pricka in en lång skönhetssömn
- Jobb

Jag skulle bli väldigt glad om ni kikade in på jobbet under helgen så skall jag bjuda till och fixa världens bästa mat åt er , ni vet var ni hittar mig ! :)

Må så gott !


Jag släpar efter

Det är allt för mycket som är pågång just nu , jag hinner inte riktigt med. Idag har jag:
- Tillbringat 2 timmar i frisörsstolen med resultat blonda slingor
- Sprungit runt på Plantagen och fördrivt tid
- Varit på föräldrarmöte och kokat kaffe i skolan
- Nu inväntas finbesök från fastlandet , vi hörs senare.

OBS! I ett senare skede lovar jag bjuda på det bästa från KOS , jag får aldrig nog! ;)


Blivande kock

Håller som bäst på att tillreda dagens mat här hemma. Jag tror det en vacker dag kommer bli en kock av mig också fast det sett rätt mörkt ut under min barndom, hehe. Men jag har gjort mitt livst största upptäckt , det är ju för sjutton roligt att leka kock ! :D

I can fall deeper and deeper for each day , but the strange thing is that I never reaches the bottom , because i can always fall more in love with you!



Klicka på bilden om ni vill höra en jätte gullig låt på spotify!
Tårarna rinner jag lovar.

Pussar


24.01.11

Sömnsaldot har nått 12 strecket. Är utvilad som aldrig förr. Somnade innan 9 igår och nu har jag plusat på timmarna ytterligare med lite små napar medans Flirting with forty har snurrat från början några gånger. Denna dagen kommer ägnas åt provläsning , åkte inte till skolan pga att jag fortfarande inte är helt frisk och operationen närmar sig med stormsteg och den blir inte av om jag är sjuk. Så nu är det träningsförbud och hemmasittarkvällar som gäller. Tror jag skall bryta min godisstrejk såder officiellt ett par dagar så att jag riktigt får leva och må fint!?

Update: Ni uppmärksamma såg att det var fel datum , aj aj så går det när man är nyvaken och inte riktigt har det här med datum på det klara! ;)

Pussar

21.1.2011
















Malax

Har myst med min älskling enda sedan torsdag därför lite dött här på bloggfronten. Sitter som bäst i Malax med kameran bredvid mig men sladen hemma så bilder får ni se imorgon kväll. Igår var vi en sväng till Åminne med Phoebe så hon fick springa runt lite i snön , senare satt vi hemma hos Robban och kollade Solsidan , Let´s Dance och hade frågesporter med hans mamma, mysigt! Var en sväng till Malax urskogar också och hälsade på roligt folk.

Idag vaknade jag 10 , fixade mig ( upptäckte att min foundation är hemma så fick aningen panik meen lever ännu ) så kom mamma , Anton & Anna och hämtade mig och vi for iväg för att fira Moffa som fyllt år. Fick även träffa världens gulligaste bebis Isac som vuxit massor sen jag såg honom senast och oj som vi har busat idag.

Jag har tjatat om att hämta Ben & Jerrys i 2 veckor nu åt Robban och gissa vad nu inte gullet har i frysen när jag kommer tillbaka till Malax. Världens bästa.

Gammal bild på trollet !



Ha en fin lördagskväll! Pussar :)

Heldag på stan

De sista tre timmarna tillbringade hela skolan på Wasa Teater , vi var och kollade Ängland. Inte något jag direkt längtar efter att se pånytt om vi ger den det betyget , den var ganska sorglig och deppig.
Efteråt gick Jenny , Cecci och jag till kina tanten i saluhallen och åt och sedan som grädde på moset så bjöd C oss på glass. Två söta tjejer det där ! :)

Det blev inget ÄD möte som planerat istället gick vi mot brändö och gymmet. Dagens motion stavas BodyPump & BodyCombat. Skönt , tyvärr skall jag nu en gång för all meddela att jag INTE gillar den nya combaten. Braveheart låten ger mig rysningar och energi till 100 men det är också den enda som jag gillar.






I miss you



& ....


Kärleken kommer av sig själv den kan inte läras




ophidiofobi

Nu har jag satt igång planering av en ny header. Min nuvarande har representerat min blogg alltför länge. Den är varken vårig eller somrig och jag känner ingen press på att ha en vintrig bild. Jag är verkligen inte någon vinter människa , jag gör som min värsta fiende ( för er som inte vet så är fienden ormen ) och går i ide när vintern kommer. På våren vaknar jag till liv igen och njuter av dagen fullt ut.

Nu när jag ändå är inne på ämnet kom jag att tänka på hur jobbigt det egentligen är med fobier. Hur de avgränsar ens liv , jag t.ex. klarar inte av att se en bild på en orm , nu i skrivande stund sitter jag med världens rysningar och panik inom mig bara av blotta tanken på detta vidriga djur. Jag kan vakna på natten och få otroliga fantasier om hur en hel flock av ormar gömmer sig i täcket och krälar runt benen. Nu måste jag dock avbryta denna fundering innan jag smäller av.

Har du någon fobi? Berätta? Jag tror inte jag är den enda?


Dagen som alla andra dagar




...

Nu skall jag göra något som jag aldrig gör.. Bege mig ut i mörkret och vara kreativ !

FYNDIS

När skolan slutade plockade bror upp mig för att sedan åka och äta. Hade ställt in oss på grillmat men eftersom stället var invaderat av småttingar blev det KotiPizza istället. Näe ingen favorit precis , det har blivit en och annan pizza för mycket på sistone smakar inte bra längre!

Sedan kikade vi in till nyöppnade loppiset Fyndis i Smedsby. Detta var även min alldeles första gång på ett loppis och jag är helnöjd. Fyndade ljuslyktor som är söta som socker , de kommer göra underverk i min framtida lägenhet. Javisst det är bra att man planerar framåt! ;)
Anton fyndade han likaså , lite fler glas till hans samling och ett schack spel , inte illa.

Klockan 17.00 hade jag min första bilteori timme så nu närmar vi oss. Snart är hjärtat ut på vägarna , som jag har längtat. Ända sedan jag var 4 år har jag väntat och väntat på att få brumma i en egen bil. Byggde t.o.m. en egen liten föraranläggning på passagerarsidan när mamma och jag körde till skidtävlingar när jag var liten. Jag satt och växlade när hon växlade och hade full koll på gasen och bromsen. Jag har alltid varit förälskad i bilar , vi hade en tramptraktor förut också och jag skulle vilja veta hur många kilometrar jag trampat på den och lekt att jag kört runt i stan. För att inte tala om alla bilbanor / städer jag byggt av pennor och kört med nyaste Mercedes i timtal. Favoritleken i sandlådan kan ni kanske själva lista ut att var bilkörning. Så det känns alltså smått overkligt att jag snart själv sitter där bakom ratten I EN RIKTIG BIL ! :D


Dessa är som en dröm:










Hej hopp

Vilken lång dag detta varit. Känns som evigheter sedan jag steg upp 06.45 i morse och lockade håret , packade väskan och for till bussen. Åksjukan gjorde sig påmind så nu är det slut med läxläsning i bussen , från och med nu skall allt göras kvällen innan.
Tror jag dessutom aldrig varit så trött i skolan tidigare. Minutrarna kändes som timmar och ögonlocken som cement! Gymnastik timmen var däremot kanon , som svetten rann. På programmet stod Zumba + cirkelträning. Vi korsholmare är bortskämda med att ha världens bästa zumbainstruktör som gymnastiklärare , det ni!


En liten önskan

Jag och mina vänner har planerat in program varenda helg ända fram tills Ceccis och min födelsedag dvs 3 månader framåt. Vi tänkte att tiden går ju mycket snabbare om man har något att se fram emot och har något att göra hela tiden. Det var när vi planerade brunch så snart som möjligt och kom in ända i mars som vi insåg hur otroligt lite tid som är kvar. Vart flyger dagarna iväg?

Det känns som igår när jag öppnade mitt paket innehållande högtalarna till datorn som jag fick av mina älskade vänner. Så sjukt glad jag var den dagen och så lyckad och minesvärd ni alla gjorde min sista födelsedag som jag firade som underårig.

Inte lång tid kvar nu tills lillen blir stor. För att vara exakt 91 dagar! Och imorgon börjar jag bilskolan!


Always there to hold me up



Ron Pope - Perfect For Me


Dessa eviga läxhögar..

Kvällen går åt till att plugga , läxhögen känns större än nånsin. Varför känns det alltid så lätt på fredagar att ta tag i uppgifter över helgen men när man väl sitter där klockan 6 på söndagskvällen är det nog allt annat än lätt och roligt. Varför försöker man alltid komma på saker som borde göras istället för den där bokhögen , saker som är viktigare? Varför går det inte bara att lämna skolväskan innanför dörren på fredagseftermiddagen och så tar man den sedan när man åker iväg på måndagsmorgonen?




Två rätters!

Vaknade av en hungrig pappa klockan 12 i morse som undrade om han behövde svälta ihjäl innan han fick mat. Jag hade lovat ställa till med brakmiddag åt min fina familj denna söndag. Hoppade upp och började fixa i köket med allt som skulle ordnas.

Dagens Meny:
Förrätt
Ostsoppa , batong

Varmrätt
Paprika & champinjoner med mustapekkatäcke
Örtpotatis
Älginrefilébiff med rödvinssås
kryddsmör

Skålarna och kastrullerna var rätt toma efteråt så jag tror mina matgäster var nöjda. Nu skall nästa middag som skall toppa denna planeras. Fortsättning följer...







Kom ME!

Jag stortrivs på jobbet , jag kommer inte ha några problem alls att ta mig dit i sommar. En del småmissar såklart men sånt händer , ingen kan vara perfekt. En gullig liten prick hade vi med oss under kvällen också. KOM ME! KOM ME! KOM ME! vi ska si på spöööken! Har han sprungit runt och sagt , vilken gullegris.

Ni är några som frågat var jag fått jobb och det är på en restaurang , jag kommer vara servitris och även snurra ihop en och annan hamburgare/pizza vad du än önskar.

Så nu är min livs första riktiga arbetsdag avklarad. Det här kommer bli helt super! :)





Jag ler mot världen och världen ler mot mig

Skall och bekanta mig med nya jobbet idag. Jag ser jätte mycet fram emot det , kommer bli kanon.

Sådär övrigt är jag på ett stålande humör idag , jag har fått sova ut ordentligt inte varje natt man får sova ostört till efter 12 i det här huset. Vädret är fantastiskt , det känns som att inget kan gå fel idag! :)



Trevlig lördag


Nu är det något som är fel..

.. mycket fel med min svanskota. Den har länge varit dålig pga av en smäll jag fick när jag gick i lågstadiet men att den skall vara såhär ond ännu. När jag kom från Attacken i torsdags slapp jag knappt framåt steg för steg. Idag känenr jag samma smärta , det skär något fruktansvärt till. Varför alla dessa skador?

Break your heart

Enligt mig är detta den bästa låten som någonsin blivit gjord. Tröttnar aldrig , har hört den miljontals gånger , om och om igen men fortfarande är den lika bra och jag får samma underbara känsla varje gång introt kommer igång. Det här är min låt!

Idag berättade Cecci om en piano version av den , vet inte om det här är den hon pratade om men genast jag kom hem började jag lyssna på olika versioner. Och säg vem som inte fäller en tår av den här? Så vackert , jag är såld.



Taio Cruz ft Ludacris "Break Your Heart" Piano Version


Jag har en liten önskan

Fredag och jag vaknar till veckans värsta ringsignal. För det första förstår jag inte hur jag kunde vakna men exakt 05.57 vaknar jag av texten You know I am going to break your heart right? Yes det är min meddelande signal. Öppnar telefon med ögon som inte riktigt uppfattar vad det står men efter ett tags ansträngning förstår jag att det här inte var det jag ville läsa klockan sex på fredagsmorgonen.

Sjuklingen från Åland har försovit sig och missat båten hem. . .
Sov inte en blund mer efter det , nu skall här köpas väckarklockor som han måste slå sönder före de stängs av! Bör inte upprepas.



Så nu sitter Sibel och jag och fäller en tår när vi inte får mysa med våran favorit ikväll.


Fruktjetarjan

Kvällen började vid ishallen med Cecci , Andreas och Ceccis pappa , Sport - Jokipojat (4-3) så hemma publiken var nöjda. Det var en spännande match välvärd att se. I pausen introducerade Andreas HOTDOGen för mig , gudars , skall snart till hallen igen för att få i mig en till så himmelskt goda ! MÅSTE PRÖVAS!

Fick lite special eskort till hallen förrästen. Min kära mor ville inte trängas bland bilarna så min graciösa entre fick bli utklivandes ur polisbilen rakt framför biljettkön. Tacka staten för den billiga taxin , man skall väl få sina fördelar när man har en far som polis?!

Efter matchen var vi ut och körde runt lite , hälsade på beach människor och avslutade med skratt vid ABC.


Cecilia och Andreas om vegetarianer!

C- Tänk om man sku va sån där fruktitarian!
A- En vadå ? Fruktjetarjan?

Va heter en sån som bara äter kött?
A- KÖTTJETARJAN!

Det var då det flippade.




you are looking at the best part of me



Idag har du varit min i 2 månader och gudars vad kär jag är och blir bara mer för varje dag som går!
Det är som en dröm! :)


chocolate





Fick denna underbara samling hudvårdsprodukter innehållande ansikts peeling , mask & salva av mamsens arbetskompis igår. De doftar ljuvlig choklad och gör toppen till ansiktet. Perfekt!


Den här dagen smakar bra

Skolan gick smärtfritt undan , sista timmen var ledig pga att läraren var borta. Har hunnit diskutera massor med mina vänner på stan , ringt samtal och till min stora förvåning står jag nu med säkert sommarjobb , jag har tränat med Emma och funnit mitt nya favoritprogram ... Hur skall den här underbara dagen sluta ?





Fucking Perfect - P!nk


-

Every little thing you do, is everything i want from you.

Can never get enough of you, you make me feel good.

It's every little thing you say, i love it every single way.

Like sunshine on a rainy day, you make me feel good.


Avskräckt

Klickade mig just in på Berusad.org för jag tänkte avsluta mitt konto där. Tiden som klappad jävel börjar vara förbi. Tänk förr när berusad var dagens Facebook , hur man verkligen ansträngde sig för att få sin status att ändra från nykter till vinglig till klappad jävel till ja allt vad det nu fanns.
Hittade gubben som skulle ta bort kontot , trodde jag. Den killen som såg lite sådär småsnäll ut gjorde inte detta längre utan nu är det 2 stycken som ser ut som stans värsta gangstrar som gör detta. Tji fick jag , glöm att kontot ryker nu då ....

Varför är jag så lättskrämd ?


10 januari 2011

Första skoldagen på vårterminen är avklarad och jag är helt färdig. Det var så tungt att slita sig upp ur sängen i morse med endast 3 timmar sömn i fickan. Var det nån annan än jag som aldrig tänkte hitta sömnen igår? Alla världens tankar hann snurra i huvudet mer än en gång innan jag till slut fick slå på musik på telefonen och somna till det. Jag kan bara inte somna till tystnad..

Efter skolan vek jag in via PUTTES bilskola och diskuterade körkort så nu mina vänner är det närmare än någonsin! :D

schoolbag in hand she leaves home in the early morning

Jag ser upp till er som har en positiv inställning till skolstarten imorgon men jag kan inte hitta det roliga någonstans alls. Tyngsta perioden som jag någonsin har haft i gymnasiet är i full gång nu och det känns hemskt att ha en provperiod framför sig såhär efter julen. Nej jag vill tillbaka till drömmen , tillbaka till dagarna som man får spendera precis så som man vill..



Okej nu har jag fått drömma lite , jag brukar oftast se det positiva i allting och det skall jag göra nu också:
- Vi tar en dag i taget och ju snabbare vi tar oss framåt ju snabbare komemr födelsedagen emot och allt det andra roliga som händer nu på våren.
- Alla vänner man får träffa igen.
- Ett lov bakom oss , ett lov mindre kvar till sommarlovet!

Det här klarar vi med gemensamma krafter!


2 favoriter

..från Step Up 3



Laza Morgan - This Girl



Richard Vission, Static Revenger & Luciana - I Like That


1.2.3...

Fredagen: Trots förkylningen drog Anton , Anna  och jag på oss skrinnskorna och for till rinken och skrinnade. Var först tvugna att skotta upp eftersom människorna i denna by inte riktigt sköter sina uppgifter men en halv rink senare så satte vi igång. Har inte skrinnat ordentligt på evigheter men med nyvässta skrinnskor gick det kanon. Efter ett tag kom också Robban och spelade en match med oss.







Efter ett par rundor på isen och efter ett par dyk i snöhögen for vi hem och spelade spel och skrattade.





Är inte de här två något otroligt söta , jag smälter.


Lördagen: Sov bort halva dagen och när vi väl kämpat oss upp for vi till ishallen och kollade Sports A-juniorer kamma hem segern mot HIFK. Efter andra perioden for vi två till RAX och åt med ett härligt gäng Flygare. Hans pappa bjöd på mat och skratt.
På kvällen hoppade vi på skotern och stannade till vid Jessica och André för myskväll och Ruskprick & Knorrhane!
Det är så otroligt kul att åka skoter vet ni. När jag var liten och åkte med pappa började jag alltid gapskratta när det började gå hårdare så igår kände jag mig som en liten flicka igen när mungiporna for upp till himlen så fort han tryckte på gasen , underbart.

Söndag: Vaknade i Malax och det eviga hej då arbetet började. Idag for han tillbaka till Åland efter ett helt perfekt jullov. Saknar honom redan , snart är det nog dags för mig att ta en tur ner till Ålandet för att hälsa på honom.


Myskväll med bästa

Är fortfarande inte helt i skick men mitt hjärta är här och håller mig sällskap. Magmusklerna värker av allt skratt. Just nu har han hundkoppel runt halsen och nån jäkla duk för ansiktet , han är knäpp men världens bästa! :D

Imorgon får ni se bilder men nu skall jag återgå till att goosa , puss å kram!




Gulleplutten




Gudars vad jag vill tillbaka



























Jag tror att en del av mig lämnade i solen när vi lämnade paradiset Kos. Jag har sådan grym resfeber så det är inte sant , jag vill bort från kylan , bort från vardagen , jag vill tillbaka..

Kan inte fatta att det gått 2 år sedan vi var här det känns som att det var igår vi lämade hotellet med ledsna miner. Det känns som att det var igår vi stod som förstelnade och så hjälplösa när den lilla flickan höll på att kvävas i giftshopen av godisen hon satt i halsen. Som tur hade vi världens bästa Gunilla med oss som rädda flickan i sista sekunden.. Det känns som igår när vi stod där på stranden och sjöng och allt var så underbart. Jag vill tillbaka. 

...

Update; Jag mår inte bra , varifrån kommer all denna trötthet plötsigt? Näsan kittlas , halsen är som en öken , kroppen slut som få. Känner mig riktigt hängig och inte alls glad , jag är på mitt värsta humör just nu.. Aaah denna eviga förkylning försvinn jag har inte tid med dig !

Tisdag till Onsdag

Igår skjutsade mamma in mig till Anton och Anna där jag hade lite kvalitetstid med dem 2 eftersom det varit så ledsamt efter dem medans de var i Hemavan över nyår. Sedan hämtade Robban mig och vi drog till Malax och köpte lite mat , hämtade Jessica och sedan körde vi iväg mot Vasa och ishallen igen för att kolla lite hockey. Drömmen om att bli ismaskinschaffis väcktes till liv igen , haha näedå men vet ni det var min största dröm när jag var liten , att få köra den ut på isen innan viktiga matcher. När Anton spelade hockey brukade mamma och jag fördriva tiden med att gå från is till is för att bara se den köra. :D

När matchen slutade fot vi återigen till Malax och fixade käk , tacos denna gång. Sedan var det mys hela kvällen lång.
Idag har jag hunnit ett varv till gymmet och sedan hem för att kolla kriminalserier med mamsen vilket resulterade i att jag somnade ett par timmar.


Morgonlänk

Okej morgonlänk kanske är fel ord att använda när klockan var halv 2 men det var då min morgon började så morgonlänk får det bli.
Drog snabbt på mig träningskläderna och drog ut i det kalla vintervädret. Redan efter 100 meter hade ögonfransarna frusit , inte mig emot för det vars å otroligt skönt. Kändes som att benen jobbade av sig själv idag och vilken start på dagen.




Nyårslöfte?

I år har jag bestämt mig för att bli nyttigare. Vad är vitsen med att trycka i sig massa gott när man ändå efteråt skall gå runt och tänka varför tog jag den sista biten choklad , varför åt jag den där bulla biten...
Nu är det beach 2011 som gäller och i den här takten kommer vi inte någon vart. Det här jullovet har varit helt fantastiskt härligt men min mage gråter. Men säg vem kan hålla sig från godsakerna den här årstiden och hej nångång får man frossa.

Men som med allt annat så skall det roliga alltid få ett slut. Idag smällde jag i mig den sista godisbiten för en väldigt lång tid. Det här blir mitt nyårslöfte 2011 , inte en godis kommer slinka ner framöver. Det kommer bli tufft sånt godismonster som jag är men det kommer att gå.

Jag har aldrig gillat bullar så det blir det lättaste momentet , kex likaså det klarar jag mig utan. Men chokladen och chipspåsarna på helgerna  det ni blir en utmaning.



Nån som känner på sig att de vill kämpa med mig den här våren och gå vägen mot en nyttigare framtid?


Den här godingen är min


Den här är helt perfekt , nam!


Gym

Har varit en sväng på stan , blev en parfym rikare , gillas stort! Mötte upp Cecilia och for till gymmet. Och vet ni idag var dagen kommen när jag kände mig redo för Combat igen. Efter en lång och traumatisk paus efter besvikelsen av första gången på det nya passet så var det nu dags igen att släpa mig dit , eller rättare sagt Cecci gjorde det. Tyvärr håller besvikelsen i sig , antingen är det mig själv det är fel på , programmet eller så har jag helt enkelt prickat in fel instruktörer. Fick ingen känsla i passet , det kändes inte tungt alls och jag är en sån som älskar när det verkligen bränner i musklerna , när jag får ta ut mig till max och får känna den där känslan efteråt att nu har jag verkligen kämpat.



Tänk det nästa gång det känns fruktansvärt att dra iväg och träna!
Efter Combaten körde vi för fullt på ett Pump pass. Så härligt , jag känenr mig som en helt ny människa.


En trött marielle

Somnade kanske 3 inatt och gissa om jag inte vaknar redan halv 8. Jag har sovit så otroligt dåligt så det är inte sant. Jag vände och vred på mig hur länge som helst tills jag fick nog och smällde igång en film och kollade några avsnitt friends --> somnade inte. Till slut fanns det ingen annan utväg än att lägga på Lugna Favoriter och drömma mig bort --> jag somnade!
Nu har jag fått sova ytterligare 3 timmar så jag klarar nog av den här dagen. Med enormt goda morgonnyheter dessutom!

året som en dröm

Hemma i skogen återigen efter ett par dagar i Malax. Firade bästa nyåret med de bästa av människor , jag har så fina vänner vet ni. Det nya året har börjat på bästa sättet. Just nu har jag allt jag bara kan önska mig!




Gott Nytt År 2011










































































RSS 2.0