Psykologi

Nu blir det att plugga psykologi resten av kvällen. Så nu skall jag studera orsaker till uppkomsten av psykoser , personlighetsstörningar och depressioner. Spännande.




Sista skoldagen på period 2

Wow fatta att vi imorgon kickar igång period 3 i skolan. Egentligen är det inte mycket kvar , det går så galet snabbt.
- Sista hälsokunskapstimmen
- Håltimme , fixade presentationen till enelskan.
- Engelska , presentationen gick ju bra och man blir så glad av att kolla The Notebook trailern. Bjuder på samma glädje åt er nu.



- In till stan med Icka och fundera på festkläder. Viskade åt jultomten vad jag önskar mig i julklapp & såg även när han/hon prickade av det från listan , jihuuu :D
- Gymmet

Sneak Peak



Sitter och kämpar med engelska presentationen , här är en liten sneak peak! ;)

wrap yourself in the arms of someone

Lately I'm so tired
If I took it all out on you
I never meant to
If I left you outside
If you ever felt I ignored you
Know my life is all you

So put your best dress on
And wrap yourself in the arms of someone
Who wants to give you all the love you want

Tonight, I'm gonna make it up to you
Tonight, I'm gonna make love to you
Tonight, you're gonna know how much I missed you, baby
Tonight, I dedicate my heart to you
Tonight, I'm gonna be a part of you
Tonight, you're gonna know how much I miss you
And I miss you so

I don't wanna act like
I know that you'll be mine forever
Though I hope it's forever
Don't want you to feel like
I take you for granted
Whenever we are together

So put your best dress on
And wrap yourself in the arms of someone
Who wants to give you all the love you want


Powernap

Ännu en nackdel med att bo ute i ingenstans är att om man råkar somna såhär på kvällssidan så är det 100% säkert att man försover sig och missar gymträningen , attans vilken besvikelse att vakna upp och inse att klockan är alldeles för mycket för att ta sig in till stan igen. 

Tror ochså att jag har kommit fram till en lösning med min osammarbetsvillige nacke. Värmedynan är från och med nu min bäste vän. Hoppas , hoppas att det här fixar till spänningarna en aning åtminstone.



Nu blir det lite psykologi läsning och sedan natten. Sov så gott !


Grattis Nathalie på 17-års dagen!








29 november

- Man måste ju bara älska religionstimmarna när läraren lägger igång Jay Smith - Like a Prayer. Lika mycket rysningar varje gång!
- Sista modersmålstimmen för den här perioden avklarad. Hade bokrecension om boken Sanning eller Konsekvens som gick riktigt bra.
- Håltimme - Fixade en presentation till engelskan imorgon.
- Gymnastik. Vandrade iväg till Botniahallen med Jontta och spelade badminton. Haha hans sätt att lära ut hur man gör en serv var klockren 10 poäng ! :D



När vi bakade pepparkakor i fredags så kom vi alla överrens om att det är den ogräddade degen som är godast av allt. Så vi gjorde en deal , baka och grädda hava degen och äta halva som den är.
Så hur tycker du det kall vara , pepparkaksdegen gräddad eller ogräddad ? :)


Söndag

Klockan 12 mötte jag upp Jenny utanför Hotel Astor och vi fick äntligen vår efterlängtade brunch avklarad. Oj hjälp vad mätt man blev. Fanns hur mycket som helst att välja mellan och man åt ju därefter också. Det var helt super härligt att få prata av sig och avsluta helgen och veckan med det här. Finns det något bättre än att sitta och byta tankar , berätta o. lyssna till skvaller?! :)



Min söta dejt :)



Trots att man fick betala 18 € för den här frukost / lunchen så var det värt varenda cent. Maten var super och sällskapet likaså ! :)

Lördag , Världens bästa överraskning

Emma , Sockan och jag vaknade upp hos Emma kring 10 tiden och bakade en kladdkaka åt hennes Farmor som fyller år idag?! :)
Sedan kollade vi klart Scream tvåan ( gömde mig i täcket mest hela tiden ) som vi hade börjat på kvällen innan. Fixade oss och drog in till stan för lite snabb shopping innan vi skulle iväg på ett efterlängtat Step pass. Vi gick in till VILA och började dra åt oss lite kläder och gick in i provrummet. Robban ringde men sa att han inte skulle berätta överraskningen ännu utan vi bestämde att jag ringer upp senare. Nähepp inte ännu heller fick jag veta...

Vi testade allt klart och jag hittade en super gullig klänning som jag tänker ha på självständighetsfesten på fredag.
Nu till saken. Det här kommer jag nog aldrig glömma!
Jag stod vänd mot väggen med accessoarer , helt i mina egna tankar och med grym beslutsångest över om jag skulle köpa ett bälte eller inte , så svänger jag på mig och himmel om jag inte blev överlycklig och överraskad över att se vem som står framför mig , fick ur mig ett glädje tjut och skärde ihop en sekund eller två och fattade inte riktigt om det var påriktigt eller inte. Men jodå det var Robban och hade kommit hem utan att jag visste om det. ( egentligen skulle han ju ha kommit först nästa helg ) Nu fattade jag ju varför han på fredagen sa att jag skulle bli gladare om han berättade om överraskningen först nästa dag!

Så ändrade planer. Ingen Harry Potter för mig inte ( vilket var lika bra eftersom Jenny avslöjade att det fanns ett par scener med ormar i filmen ) for istället till Malax och firade Lilla Jul med Plump hemma hos Jessica och André med Robban , Rasse och Miika. 

Det skulle inte ha kunnat sluta bättre! :)




Jay Smith - Against All Odds


Vilken super helg!

Fredagen tillbringades som sagt hemma hos Jenny med en rad härliga vänner. Vi bakde julstjärnog , pepparkakor och drack glögg + allt godis vi smällde i oss. Idol stod självklart på schemat och hjälp JAY , solklar vinnare. Den rösten , wow , rysningar till 1000!
Robban gjorde mig helt galet nyfiken och sa att han skulle berätta en grej åt mig på lördagen men att han absolut inte kunde säga det på fredagen. Fattar ni vilken plåga att vänta till nästa dag när någon säger sådär. Huh , vilken envis en !





















Tack för den kvällen !


Glögg , Pepparkakor , Julstjärnor och världens bästa vänner

Religionsprovet sket sig tyvärr totalt men sånt händer , sånt händer. Skall ladda upp till matte och psykologi som nästa nu och hoppas på bättring där.
Ikväll blir det fredagsmys med gänget. Så nästa gång ni ser livstecken från mig är troligtvis imorgon någon gång.



Ha en fantastisk fredagkväll. :)


you make me dance like a fool



Nu skall jag förgylla kvällen med ett samtal till min sötnos och sedan sova min skönhetssömn. Imorgon fredag , saldot blir 2 dagar i skolan den här veckan , hoppas på betydlig bättring till nästa.

Godnatt pussar&kramar

7 dagar..

Godmorgon själv!

Haha måste bara berätta om min fantastiska ( läs hemska )morgon! :D

Vaknade 7.00 och konstaterade att huvudet fortfarande bultade som sjutton och sjukanmälde mig till skolan. Startade upp datorn och började lyssna genom massa låtar som jag skall framföra åt Anton i helgen och plötsligt började vår vakthund ( läs mes ) skälla som sjutton. Jag gick till vardagsrummet och kollade ut och på gården står slaskbrunnsbilen ( vad heter det på svenska ? ) jag tänker bara okej och går tillbaka till rummet. Mesen fortsätter skälla så jag går tillbaka och ser att en kille står på trappan och vill in. Guuuud där hade ju jag stått och kollat ut hur länge som helst och inte sett honom ( han hade förmodligen sett mig ).
Jag går och öppnar dörren med värsta rufset i håret , gårdagens smink eftersom jag var för död igår för att tvätta bort det och en röst som var helt hes.
Jag: Heej ! Öppnar dörren ytterst lite så att inte Sibel skall springa ut.
Han: Jaa ööh va e brunnarna?
Jag: Whaaat?? ingen aaning ? Typ där på den sidan bakom huset???
Han: Jaha okej. Går nerför trappan.
Jag: drar snabbt på mig världens fulaste stövlar och jacka och går ut och letar upp brunnen. Hittar den och springer snabbt som sjutton in och gömmer mig igen.
Kände mig som världens otrevligaste människa och på samma gång världens mest blåsta. Vad ska han ha tänkt när jag öppnade dörren och sedan inte ens hittade brunnen?! Sånt borde man väl veta om man bott på samma ställe i 17 ½ år?! 

Snälla pappa se till att du varnar mig för sånt här i framtiden eller helst av allt är hemma själv ! :D


linda teodosiu



Reprogram My Heart



I Run


In my dreams



Want to light all the candles light by light
Want to light up the sky
Want to send out a message clear and bright
Want a flower to fall in love tonight
Want to breath in the life
Want to try to relive my dreams, comes true

Gårdagen

- Började skoldagen med studentfunderingar hos studiehandledaren. Usch vad tiden går snabbt , snart är det ju allvaret som börjar!
- Gick till högstadiet och informerade om gymnasiet. Sista gruppen avklarad skönt.
- Fick ut hälsoprovet som hade gått riktigt bra.
- Modersmål. Segt som vanligt , är dock super duper nöjd med textkompetensen hoppas på en lika lätt rubrik sedan när det är vår tur att skriva modersmålet i studentexamen.
- For till stan och slängde i mig en sallad på Othello
- Till simhallen för att läsa på prov tills träningen började vilkt resulterade i att ja satt och diskutrade med min gamla tränare i 1 ½ timme. Oj oj vad jag saknar vår grupp. BIG C <3
- Klockan 18.00 började småttingarnas träning som gick jätte bra. Min finska gick ju som den gick men vi klarade oss genom hela träningen och alla slapp upp ur bassängen i slutet av träningen. Det är nästan så att jag måste åka och kolla på deras tävlingar på lördagen och hejja på busungarna. 
- Pappa hämtade mig och återigen denna kväll slutade med täcket över huvudet och en hemsk huvudvärk. Samma känsla som i fredags... 

- Är hemma från skolan idag .. igen ... eftersom huvudet inte är i skick ännu , det lever som sitt egna lilla liv ..

 


...

Nu iväg till stan och äta med mamma sedan till simhallen. See ya !

God Morgon

Huh . inte varje dag jg hinner sitta och slappa framför datorn innan jag far iväg till bussen. Känner mig en aning stressad idag känns ungefär som att ja har en helt lista som skall avprickas. Nej sälla aldrig mer sjuk!

Ha en bra dag ialla fall. :)

Bonne Nuit

Nu sall jag krypa ner i en förhoppningsvis varm säng ( man kan ju alltid drömma ) och fundera på morgondagens händelser. Jag vet att jag har 1000 saker jag måste göra men har glömt hälften.



Det här underbara hittade jag nyss på min brors kamera. How lovely! :)
Vintern för nog med sig annat än kyla och halka trots allt.

Pussar och Kramar

                                                                                                                                    9 Oändliga dagar ...


23.11.2010


Nu är det religionsläsning som gäller för hela slanten. Skall försöka koncentrera mig på texten den här gången. Har försökt hela dagen men kommer ingenstans så mitt mål för kvällen är 10 sidor.


Julkalender

Imorgon skall jag vara tränare för första gången åt en simgrupp. Får se hur det går , men bra tror jag nog. För första gången så kommer jag vara tvungen att prata finska träningen till slut så det blir minsann en utmaning men en rolig sådan. Det känns bra eftersom jag vet att om jag inte kan få sagt det jag vill ha sagt så har jag några små tolkar så det kall vi nog fixa.



Oj vet ni vilken jul feelis jag har just nu. Längtar som sjutton tills man får öppna första luckan i kalendern. Jag hade en mardröm inatt att mamma bara köpt en enda kalender åt mig , ni vet en sån där enkel med bara små chokladbitar. Nej usch , jag skall ha en stor en eller åtminstone några stycken ! :D

Har du förresten någon favorit julkalender? Alltså en som går i tv:n. Alltid när jag var liten var det höjdpunten kring jul , jag satt alltid bänkad tillsammans med Anton och Pappa och kollade både morgon visningen och kvällsvisninen för att försäkra mig om att jag inte missade något.
Vår familjs stora favorit genom åren har varit Kaspar i Nudådalen oj vad jag önskar att den skulle gå igen. Jag älskade verkligen den serien och när den kom på tv så var det verkligen jul.
En annan stor favorit är självklart Pelle Svanslös och såklart Plåstrets pirattv som kom från Buuklubben . Kommer aldrig glömma vår reaktion när vi insåg att vi kände han som spelade konstapel. Det var ju vår älskade Alpo! :D För att inte tala om Julens hjältar ni minns , julgranspyntet som hamnade i soporna. Så många bra kalendrar det kom förr nufötiden kommer det ju bara värdelösa , såna som inte alls har någon mening tyvärr.

Vilken har varit DIN favorit genom åren?




In your eyes I am home


homework

Jag har massor att ta tag i nu när jag varit sjuk en kände mig inte riktigt helt återställd ännu så stannade hemma för att komma tillbaka som en ny människa. Skall försöka börja träna igen imorgon sådär sakta men säkert , guud som jag längtar.

Här hemma skall jag nu istället ta tag i prov , läxor och presentationer. Skall försöka plugga till relgions provet som vi har på fredag och det känns helt omöjligt. Så svårt , massor att försöka ta in och när det är ett ämne som inte över huvudtaget intresserar mig så blir det hela mycket värre. Så har jag bokrecension i modde på torsdag som skall fixas, det är en av de enkla delarna.

Jag kommer aldrig glömma mitt första muntliga framförande ( som jag skulle göra själv ) vi hade i högstadiet. Jag tyckte modersmåls läraren var helt knäpp som sa att VI måste stå där framför klassen och berätta något i typ 2 minuter. Jag var så sjukt nervös så det var hemskt. Satt hela tiden och försökte tänka ut ett sätt att slippa , skulle jag gå till hälsovårdaren eller helt plötsligt känna att jag fick migrän?! Nej där satt jag nog den dagen vi skulle prata framför klassen med oändligt med nerver men bra gick det. Nu i efterhand är jag glad att jag gjorde det för nu har jag inga problem alls att stå inför en klass och prata . Övning ger färdighet så är det bara. :)

we are young we are strong

-EM-tröjan
-mjukisbrallorna
-uppsatt hår

Märks det att man legat i sängen i 3 dagar.?! Börjar få grymt sug efter att dra iväg till gymmet och träna , I´m going to train my ass off!!!



Har inte riktigt kommit fram till hur det blir med skolan imorgon , har massage så det skulle vara riktigt bra om jag var något så när i skick. NU--- > Ung Och Bortskämd !  :)

22 november

Har varit hemma idag från skolan för jag är ännu en sjukling dock på bättringsvägen.. Som tur!
Har inte gjort ett dugg alls idag. Åtminstone har jag inte gjort något vettigt. Kollat x antal filmer bland annat kollade jag My Sisters Keeper för första gången och oj vilken film. Den gick rakt in i hjärtat , man grät inte bara av sorg utan också av glädje , oj så fint!

Nu sitter jag och bläddrar i Dermoshops nya vinter katalog och här skall beställas . Nice !




Skojar ni - Vad är problemet?

Tycker det är helt sjukt att inte all musik är tillgänglig i ALLA länder på Spotify! Som att Finland skulle vara något sämre land eller?



Cessi ; Jag vet exakt vad du sitter och tänker nu ! ;)

Bjuder på lite sjukling bilder

Känner mig som en blandning av Rudolf med röda mulen och ett skogstroll men vad gör väl det. Jag tror någon straffar mig nu eftersom jag i måndags sa att jag inte varit ordentligt sjuk på flera år. Borde antagligen spottat 3 gånger , kastat salt över axeln , knackat i trä och letat rätt väg svängda mynt på gatan efter detta för att så bra som möjligt ha kunnat undvika denna olycka. Bättre lycka nästa gång Marielle , bättre lycka nästa gång !  



Har iallafall Vicks Blue som bästa vän nu och fick nyss höra en tröstande röst från Åland så nu känns allting mycket bättre. Om vi vill vara riktigt optimistiska är jag på fötterna igen imorgon. 

Pussar och kramar!

...

Jag saknar dig..


Fyfan vilken mardröm

Igår kväll var det konvent alltså. Första problemet vi gick när vi kom fram till lokalen också skulle börja ställa i ordning var att 2/3 delar av narikka lapparna fattades. Vi fick sätta igång och klippa upp egna av papperstallrikar då istället , fungerade nog hur bra som helt men lite tråkigt är det endå att såna saker inte finns när man betalar hur mycket som helst för hyran.

Kvällen kickade igång och det var riktigt skoj ända tills ca. 23.30. Huvudvärken slog till som en orkan. Hade haft ont i halsen och så där lite smått huvudvärk hela dagen men nu shit vad ont det gjorde. Fick gå bort från dansgolvet för partylamporna ilade i pannan. Gick till Narikkan och satt med folket där. Efter att jag suttit en stund och steg upp för att ge jackor åt folk bara snurrade det i huvudet , en hemsk spykänsla gjorde sig hemmastadd och fysjutton vad dåligt jag mådde. Flydde fältet och kände mig hemsk som lämnade skitjobbet åt de andra.

Skulle egentligen åka hem till Cecilia med Jenny och sova för att sedan idag åka tillbaka till lokalen och städa , men fick nog ringa åt stackars mamma som var tvungen att hämta mig. Resten av kvällen satt jag och såg typ död ut och kunde inte göra ett dugg. Jag tackar er alla som försökte hjälpa mig på något sätt och jag är hemskt , hemskt ledsen över att jag inte hjälpte till på kvällen och städade undan men det gick bara inte.

När mamma äntligen kom , var en mardröm till väg hem ännu framför. Jag försökte sova men det gick inte för huvudet bultade så hårt , vägarna var kringliga så vi hann bara till Gamla Vasa så var jag helt hundra på att jag skulle spy. Den där känslan var något hemskt , jag har aldrig i hela mitt liv mått sådär dåligt jag önskar det inte till någon annan människa , inte ens min värsta fiende. Som tur somnade jag på Alskatvägen och sovde ända vägen hem. Föll genast ner i sängen , slängde i mig huvudvärkstabletter och somnade.

Som tur är huvudvärken borta ganska bra idag men nu är halsen dubbelt sjukare och näsan täppt. Usch vad jag inte vill bli sjuk. Inte nu , har massor jag måste få gjort.

Nu väntar jag på att min älskade bror skall laga pizza åt mig. Bästa medicinen för sjuklingar.

Vi hörs när jag  mår bättre. <3

Två bilder säger mer än 2000 ord






Chocolate

Älskar såna där små gratis prover som man får från alla möjliga ställen som vill man skall bställa något. Testade just en ansiktsmask som doftar helt underbart av choklad från dermosil + en body butter som doftar vanilj. Tummen upp för dessa två. Babylent ansikte har jag nu , fantastiskt !




Konvent

Usch jag är så trött på att gå och ha huvudvärk hela tiden. Det får börja räcka nu. Har varit på massage idag så där har vi väl en bidragande orsak till dagens huvudvärk men ååh det förstör mina dagar helt. Tänker inte deppa mer över det nu för hörni imorgon är det fredag. Och vad händer på fredag JOO , det är konvent för andrastadiets skolor! Yihuuu ! :D
Och ni alla som deppar över att detta skulle vara "saftkalas" , jag tycker ni kan ta och tänka en gång till. Ni klarar er hur bra som hels på Solf , Åminne , Faggen , jaa på alla ungdomsdanser och exakt samma regler gäller på den här konventen. Jag vet att det kommer bli hur kul som helst imorgon! Saftkalas eller inte. ;) 

The time of my life

Sagt påväg hem från gymmet:
Mamma: Usch jag gillar inte den här nya versionen de har gjort på den här låten!
Jag: Hmm det låter mysko. Men jag har aldrig hört den förr.

Jag: Nej shiit det här är ju en toppen dans låt!
Mamma: Jaa de kan hända.

Plötsligt får jag en hemsk bild i huvudet.
Jag: Mamma kan du dansa till sån här musik?
Mamma: Hahahaha
Mamma: Nog för att jag var bra på att dansa förr men jag tror inte de sku fungera så bra nuförtiden! Hahaha usch nästan så man blir generad.

Jag skrattar så jag gråter.


Fråga / BodyCombat

såg tidigare i veckan att du skrivi någo om ett nytt program i bodycombat. har de ändrat? isf, ungefär hur e de nya programme? :) älskade förra programme, men e de nya lika bra ?

Japp programmet har ändrat , jag har bara varit en gång på det nya så egentligen borde jag kanske inte ha den här inställningen till det men om jag säger hur jag tycker så gillade jag inte alls programmet. Kanske intsällningen blir mer positiv sedan när man kört det ett par gånger men nu är jag inte alls glatt inställd. Kanske just för att jag också älskade förra programmet och inte vill att det skall ändras till något sånt här. 

Träningen tyckte jag var ganska konsentrerad till benen , väldigt mycke sparkar , hopp , och kyykyn ( vad är det på svenska? ) det kändes som att armarna lite glömdes bort ibland. Jag fick ingen feeling av låtarna för personligen tycker jag att det var väldigt dåliga remixar som hade gjorts. Några var riktigt bra men så föll det på rörelserna. Det var rätt enformigt tyvärr.

Här är en intro , hittade tyvärr inget helt program och det här ger ingen egentlig inblick i hur själva programmet ser ut men hur som helst.



Skall ännu ge Combat 46 några chanser till innan jag helt avstår från det den här perioden för helt plötsligt kan jag ju bli förälskad i det igen men annars tror jag attacken , spinningen eller Pumpen får mina röster den här gången ! :)

Tusen tack för era låttips , fortsätt gärna komma med favoriter!

- Engelska , fick ut uppsatsen som gick rätt bra
- Hälsokunskaps prov , kändes som att det gick helt super men vi får se när det kommer ut.
- Religion , film om Taizé
- Modersmål , ZzZzZ



Som nästa väntar gymmet , säger bara det , ÄNTLIGEN efter 5 dagars paus !


I miss you more than i can say

Anton , Anna och jag har börjat göra upp fin fina planer nu. Hihi detta är skoj vet ni. Det kommer bli storslaget! Nejdå men lite omväxling i vardagen skulle vi alla tre se fram emot så why not?!




Nu skall jag plugga det sista inför morgondagens prov och sedan skall jag försöka sova gott för imorgon MÅSTE jag till skolan.
Ha en trevlig kväll! :)

An enchanted moment


Peter Schmid & J Rice






Woow , hur härliga är inte dessa?


Vill ha er hjälp!

Idag har jag kickat igång julsäsongen. Har haft på jullåtar på spotten hela dagen och tänkt tillbaka på gamla julfestprogram som vi haft i lågstadiet. Ett särskillt starkt minne har jag av när jag gick i kanske tvåan.
Det var inte jag som var med i programmet utan det var de äldre eleverna ( åk 4-6 ) som lagt ihop världens roligaste sketch , min bror var alltså med i den. Det handlade om en familj som skulle fira jul med sin släkt och julskinkan var in i ugnen ( har ni hört låten vet ni redan vad jag snackar om ). Ett rep var upplagt i taket från scenen ut till publiken , detta visste dock inte föräldrarna om. Nåja ett tu tre kommer en ut och ropar : " JULSKINKAN E BORTA!!!"
Låten Vår julskinka har rymt sattes igång och en julskinka satte fart på linan ut i publiken. Oj som vi skrattade!



Nu skulle jag vilja ha eran hjälp. Jag skall fixa ihop en julskiva åt mamsen så snälla berätta vilken jullåt som är just din favorit ? :)


Nej inte nu!

Imorse när jag vaknade så bultade huvudet fortfarande så det var bara att slänga in lite mer panadol och dra täcket över huvudet och fortsätta sova. Nu är också halsen sjuk så det är väl nog någon ordentlig fökylning på gång. Det här är inte alls bra , får inte missa mer av skolan , idag skulle Cecci och jag till högstadiet igen och informera men nej , skulle ha haft musikalkurs som jag absolut inte borde missa men nej , provena börjar och sista repetitionen på lektionerna men nej inte heller det kan jag vara med på.

Får ligga hemma och tok plugga då istället och vi vet ju hur bra det går...


Godnatt

Your eyes are the sweetest stars I've ever seen.


USCH!

Panadol , blåbärspaj , film och powernap verkar inte vara medicinen för den här jäkla huvudvärken. Inget gym idag då alltså , heller ingen provläsning det enda som lockar just nu är filmen Love Happens och varm OBOY ♥




Måndag 15 November

- Religion
- Modersmål - Textkompetens
- Håltimme
- Basket / Avslappning --> Marthamöte
- Flummig Innebandyträning

Nu har jag hemsk huvudvärk så får se hur resten av dagen ser ut. Hade nog tänkt hinna ta ett varv på gymmet , skulle behövas efter helgens paus dessutom skall det börja pluggas till prov. Gillar inte slutet av perioder , nej verkligen inte.


Börjar vara en aning gammal men den är så bra ! All I Need Is You


Älskade pappa

Idag har vi riktat tanken till alla pappor. Min älskade pappa är nog världens bästa fastän vi inte är överrens om mycket , men det är bara pga att vi är så otroligt lika han och jag.

- Vi är lika envisa
- Likadana tävlingsmänniskor
- Samma dåliga nerver
- Och vi är lika vackra ! ;)

Farsdagen firades hemma hos mommo och moffa med god mat --> Jag exploderar snart.
Hoppas ni också har haft en bra farsdag.





Har haft en underbar helg med min sötnos.

Jag är kär

Fredag

- Musikalkurs
- Samling , satt och pratade teckeknspråk med Jenny och tecknade till sångerna vi sjöng.
- Massage
- Hälsokunskap
- Religion

Äntligen har sötnos kommit hem så ikväll skall vi bara ha det mysigt här i malax. :)
Puss&Kram

GoodNight , With a Smile

Jag grävde nyss fram min gamla tävlingssimdräkt , den som går över hela kroppen. Jag älskade den då och jag älskar den fortfarande. Tyvärr så är nu dessa dräkter förbjudna så jag fällde en liten tår när jag insåg att jag aldrig mer kommer få stå på startpallen med denna underbara skönhet. De är så otroligt snygga , jag skulle kunna bära den på fest nästan! Tänk ett par snygga stövlar till och snygga accessoarer så har du en hel outfit med en rygg som är hur snygg och urringad som helst! Är det inte ganska praktiskt , sedan om du känner dig lite varm tar du bara ett snabbdopp i poolen och upp igen , eftersom dessa dräkter är vatten avstötande så torkar den snabbt! ;)


Okej slut filosoferat , nu skall jag gå och sova. Night night vänner! Puss!


11.11.10 Randiga Dagen

Idag hade vi temadag i skolan - Randiga dagen. Vår kreativa elevkårsstyrelse (Jenny) klurade ut att vi nästa år den 11.11.11 återigen kommer ha randiga dagen , ni ser ju själv på datumet vår idé.
Vart man än såg idag blev man helt yr eftersom att det var ränder överallt , men det är trevligt när hela skolan engagerar sig i samma sak , gemenskapen blir så mycket bättre och det är verkligen en sak som jag tycker vi lyckas bra med i vår skola.



Min dag i ord:
- Håltimme - Facebook
- EKS-möte
- Engelska , pratlektion i språkstudion
- Modersmål (även denna dag kommer dagens citat från vår moddelärare , kolla längre ner på sidan!)
- Psykologi , kollade en film om två personer som hamnat in i en psykos.
- Gym , armträning och stretching

Dagens citat: Hon hade på sig en stickad , randig tröja med hög krage dagen till ära.
" Det här var den enda randiga tröja jag hade i heeela garderoben , men den är nog bra , den döljer alla dubbelhakor "


Skorna



Blev ett par bootsliknand och ett par mega varma , super sköna "UGGs"


Mekka

Efter skolan idag drog jag en snabbis till gymmet sedan på skojakt med mamma. Hittade två par vid Mekka. Jag har nu sprungit i värledns värsta skor från H&M som har varit iskalla , de har blivit våta genast jag gått ut och sulan faller snart bort så nu äntligen är skohyllan lite uppdaterad. Nu kanske jag slipper frysa i vinter , hade i baktanke det att de lovat kallaste vintern på väldigt länge i år , så duktiga Marielle har använt huvudet för en gångs skull och pappa är nu nöjd och glad!



Någon som vill se innehållet i påsen?


Straight through my heart




Vet ni vad , det är i princip bara 1 dag kvar nu så har den eviga längtan på 2 veckor rusat förbi. Som jag har väntat. Att sakna någon är både bland det värsta och bästa som finns. Det är hemskt att vara tvungen att vara ifrån någon som man egentligen bara skulle vilja krama om hela tiden men samtidigt så är saknad en fantastisk känsla. Tänk att få gå runt hela dagarna med världens största leende och bara veta att snart , snart kommer du hem. Tänk den där känslan när man inte kan få det där ansiktet bortskakat från tankarna och när lektionerna går ut på att ha gårdagens konversation på repeat i huvudet. Ibland är allt bra härligt , ingenting kan få mig på dåligt humör nu för om 1 dag är du hemma och jag får krypa ner i din famn!
Puss!


Besviken

Jag är besviken på det nya Combat programmet. Japp ni läste rätt , det omöjliga har inträffat. Vi körde så gott som hela nya programmet idag och stegen var mest inriktade på benen vilket jag inte vill träna mest just nu. Jag älskade alla slag med armarna förr och alla stegserier men nu är allt mest ett och samma. Musiken var inte heller lika bra som tidigare så får se hur det blir med min Combat den här perioden. Attans vad ledsen jag är nu.
Sådär övrigt gick träningen åt skogen idag också. Ingen power över huvudtaget , ingen ilska , ingen feelis , ingen kraft , inget alls.. Men man kan inte ha bra dagar alla dagar.



När vi hade gjort några fighter så kom den här låten. Äntligen tänkte jag , en låt som man får bra känsla av men nej sedan var det nog ledsen min igen. Hoppas , hoppas , hoppas att det bara är såhär jag känner just nu , just idag och att det blir bättre efter ett tag.

Allvar

Nu börjar det verkligen kännas påriktit att man går i gymnasiet. Idag insåg jag allvaret med det hela det som tidigare bara kännts som någonting jag får ta tag i senare. Jag var nämligen och skrev upp mig på en preliminär lista på vilken jag anmäler mig till studentskrivningarna i vår. Jag komemr att skriva Hälsokunskap och det komemr bli intressant.
Jag har nog ännu inte riktigt fattat att jag kommer sitta och skriva mitt första studentprov om bara några månader , det kändes som så långt borta i ettan men nu börjar snart allvaret påriktigt! Woow!

Nu är den tyngsta dagen på veckan avklarad , det visade sig dock att den här dagen inte alls var jobbig. Nästan på varje timme har vi suttit och diskuterat något ämne , allt från droger och beroende till Urnordiskan och språkhistoria. På religion kollar vi en film som heter PRIEST , helt intressant film faktist.

Dagens Citat kommer från vår kära moddelärare: "Äktenskap är ett fanskap"



Jag är besatt av svartvita bilder , jaa !

Kvällen kunde inte sluta bättre

Hela kvällen har det känts som att mitt huvud skall explodera , jag har varit berädd att springa och kräkas vilken sekund som helst och allt detta tack vare lite välbehövlig massage. Har hur som helst slängt i mig en panadol nu och genast känns det bättre. Tror för en gångs skull jag gjorde rätt i att stanna hemma och vila.



Ikväll har jag

- Bränt upp jag vet inte hur många melon doftljus bara för att de doftar så himmelens underbart.
- Kollat Ung & Bortskämd med mamma
- Lyssnat på härlig nostalgisk musik
- Väntat på att avsnitt 6 av Bartenderskolan skall släppas på TV3

Pick a star on the dark horizon. And follow the light.


9 november

Idag har Marielle lilla träningsförbud p.g.a. att hon varit på massage. Kul tycker ni , helvetiskt tycker jag. Nu förstördes min träningsplan för den här veckan , aij aij. Kommer klättra på väggarna här ännu ikväll.

Skoldagen var skön som vanligt.
- Hälsokunskap , skrev sammanfattningar om olika droger.
- Massage
- Engelska
- satt och pratade vilt i EKS-rummet med Cecci så vi höll på att missa informationstillfället till niorna som visade sig vara först nästa vecka. Nå vi fick ju prata med vår kära Timo en stund.
- Musikalkurs , drama drama drama...
- Kom hem och ställde mig i köket för jag tänkte ställa till med mat åt mamma och pappa. Hur slutade det?
Jo Marielle sitter nu med långfingret inlindat i massa tryckförband för hon har inte lärt sig ännu att det är i köttet på skärbredan man skall skära i och inte i fingrarna.


You can drive me wild , you can make me smile

- Religions föredrag om missionsförsamlingen ( Oförberätt och bra )
- Världens segaste moddelektioner fortsätter
- Håltimme
- Gymnastik ; Zumba , innebandy



- Innebandyträning
- Bodypump
Dagens nedräkning ; 4 dagar


Saldo

Efter dagens träning är jag nu helt tom på krafter. Dubbelpass med RPV och Combat , säger bara aldrig mer. Det där kommer jag dock glömma om ca 2 veckor och testa på det igen men hoh vad trött jag är.

Veckans träningssaldo:

Måndag: Simning  , BodyCombat
Tisdag: BodyAttack
Onsdag: BodyCombat
Torsdag: Spinning 
Fredag: Ledigt
Lördag: ZUMBA  , BodyStep
Söndag: RPV-body , BodyCombat

Imorgon är det ny dag med nya möjligheter. Sov så gott mina vänner!


Far och spenderar Söndagskvällen på gymmet




Grattis Anton på 20 års dagen!

Tänk att du fyller 20 år redan idag. Det känns som igår när vi sprang över åkrarna och lekte krig. När jag var måltavlan och du och dina vänner alltid tog de bästa skyttegravarna och jag fick springa runt och alltid bli träffad. Den där vintern när det var snöstorm ute och vi lekte att det kom bombplan och du ropade " Ta skyyyydd " och vi slängde oss ner i snön med enorm inlevelse.
Eller alla oändliga gånger vi lekt med lego och du har haft alla de bästa bitarna och jag har nöjt och glatt fått ta restbitarna. Och när du suttit och förhört mig på alla hockeylag som hörde till NHL och sett till så att jag har kunnat hur varenda logo såg ut.
Tänk alla gånger när jag varit ledsen och du har sagt att jag skulle få slå dig så att det skulle kännas bättre , eller alla de år som min första maj ballong gått sönder och du har gett mig din.

Du har alltid varit den snälla av oss två. Ditt samvete och hjärta är större än jorden. Du gör aldrig någon ledsen och du har alltid försvarat din lillasyster. Som den gången när han slängde grus i ögonen på mig när jag gick i tvåan och du sprang och nappade tag i honom och slängde honom över ryggen och ner på marken. Han rörde mig aldrig mer efter detta fö han var så livrädd för dig.

Du har lärt mig så otroligt mycket och jag har alltid sett upp till dig med stora ögon. Ända sedan små har du gått först och jag har följt efter dig i dina fotspår. Jag har alltid velat vara så stor som du och när du gick ut lågstadiet hade heller inte jag någon orsak att vara kvar i den här lilla byn utan tog mig också ut till större ställen. Trenden verkar fortsätta och det ser ut som att vi även kommer fortsätta och utbilda oss till samma sak fastän vi aldrig haft den tanken.

När vi var små och gick i simskolan sa alltid föräldrarna och simlärarna att det var fantastiskt roligt att se hur bra vi två kom överens och hur vi alltid ställde upp för varandra.
Om jag haft något jag undrat över så är det Anton jag har pratat med. Jag har världens bästa bror !






Myskväll med mamma

Nu har jag tvättat bort sminket , dragit på mig myskläderna och tänker lägga igång Sex And The City 2 och bara ha det mysigt resten av denna lördag.



I just wanna say it straight from my heart:
I miss you


Krock

Egentligen skulle jag ha åkt med pappa och hans jobbkompis mot stan ikväll för att vara med vännerna. Men eftersom humöret var allt annat än på topp så stannade jag hemma och tänkte att mamma skulle få skjutsa mig senare isåfall. Anton och Anna tog istället min plats i bilen för de skulle till krogen och fira Antons födelsedag.
Ca 10 minuter efter att de åkt iväg fick mamma ett samtal om att Pappa hade krockat. Jag som satt bredvid och bara hörde detta fick ju först såklart en hemsk känsla och blev orolig över om alla var oskadda. Rädslan för att någon av dem skulle ha blivit skadad var inte trevlig skall jag säga. Som tur sa mamma när hon lagt på att ingen var skadad men han som krockat i pappa så hade ganska förstörd bil. Han hade kommit över på fel sida och kört rakt in i framsidan på pappas bil. 
     
Först pustade jag ut och kännde lättnad över att allt var som det skulle med alla men sedan slog killerinstingten på. Jag var så helvetes ( ursäkta ordvalet ) förbannad. Det var en ungdom som nyss fått körkort som krockat. Skulle inte pappa ha bytt bil i somras utan haft den lilla röda Opeln ännu ( som jag kommer köra ) skulle situationen kunnat se helt annan ut. Måste man köra som en dåre när det är så halt på vägarna? Okej om du inte bryr dig omd in egen säkerhet så tänk för fan på medtrafikanterna. Det är dem och deras familjer det är synd om sedan när någon är skadad. Krocken skedde dessutom i en kurva så måste man pina på gasen just då när det är super halt?

Mamma och jag for genast dit och kollade och väntade tills polisen kom. Tänk det skulle lika bra ha kunnat vara jag som satt i bilen. Eller tänk om pappa skulle ha åkt hemifrån 1 minut senare , då skulle det här aldrig hänt heller. Jag fungerar på det viset att om någon gör illa någon som står mig nära så är det något som slår om och jag blir så jäkligt ilsk på den här människan. Om det är någon som retar upp mig i det här stadiet blir jag hemskt hemskt otrevlig. Hoppas jag bara att pappas känningar efter smällen inte är allvarligare.

Nu är jag bara så otroligt tacksam över att pappa , Anton och Anna är så gott som oskadda och att pappa hann bromsa så mycket innan smällen. Ber om ursäkt om någon på platsen hörde vad jag fräste ur mig i telefon men jag bryr mig faktist inte eftersom jag är så förbannad på människor som rycker på axlarna åt en sådan här grej. Olyckor händer även den bästa det säger jag inte men i det här fallet har jag mina orsaker att vara arg.



ZUMBA + BodyStep

Efter att ha tryckt i mig ännu mer gräddtårta och kex var det dags för lite förbränning så idag körde Emma och jag ZUMBA och Step på gymmet. Vi hade otrolig tur att det var Lena som drog passet idag för hon är helt super bra ledare. Feelisen var på topp och nu har jag fått e nystart med Zumban , nu tycker jag faktist att det är kul fast jag hatade det förr.
Efter de här två passen är jag nu heelt slut men skall snabbt fixa mig för att åka in till tätorten igen. 

Dagens nedräkning : 6 dagar



Var är sommaren när man mest behöver den ?


Fredagen i ord

- Musikalkurs , övade in 2 låtar.
- Samling , informerade om konvent och temadag + tog hem segern tillsammans med Nina och Ella åt tvåorna i klassprogramet. Det var tävling mellan åk 1 , 2 och 3 i den där leken när man för en uppgift att lägga tex fot mot knä så skall man hålla en lapp där mellan , den segern kammade vi hem fint. Kan inte gå fel när det är 3 tävlingsmänniskor som ställer sig på startlinjen.
- For iväg till KESPRO och Wasa Sport med Hjerpe , Åman , Suoranta och Kulju.
- Lyssnade på föredrag i religion.
- Firade bror och skötte om världens sötaste kusin.



Charmtrollet och Marielle

Vad gör Marielle denna fredagkväll?

Ikväll har vi firat min kära bror som fyller 20 hela år på söndag. Släkten har varit hemma hos Westerlunds och det har varit hur trevligt som helst.



Nu har jag tänt lite ljus här i mitt rosa rum och resten av kvällen skall gå åt till att mysa med familjen!

Anton har också suttit vid min dator och plockat fram massor med härlig filmmusik som han lagt till på min spottifylista så här får ni ex på några störtsköna låtar.



Not meant to be - Theory of a deadman



The Call - Regina Spektor



River flows in you single mg mix - Jasper Forks

Fredagsfeelis

Idag har jag vaknat på min allra bästa sida. Bara flyger fram idag , det här är en toppen dag!
Oj vad jag är på humör idag , inget kan förstöra den här dagen. Hoppas ni har en lika fin dag ! :)



Nu måste jag dra iväg till bussen. See ya :) Pussar och Kramar

Jenny x 3

Jag har haft otroligt mycket pågång de senaste dagarna så bloggen har blivit lite lidande. Det känns lite som att jag inte hinner med allt som jag skulle vilja hinna med , tiden går alltför snabbt. Är det någon annan än jag som tycker att destu mer man har att göra och destu fler program man har inbokade så känns det bara som att man måste hinna med ännu mer och ännu mer och att det man har inbokat är alldeles för lite. Till skillnad från om man inte har så mycket planer så tycker man att tiden är precis lagom och man hinner med precis det man behöver hinna med ?? Är det jag som är konstig ?

Idag har mitt program sett ut ungefär såhär:
- Skola , inget nämnvärt. Världens längsta och tråkigaste modersmåls timme. Kan inte förstå hur man kan göra en lektion så ointressant?!
- Iväg till stan där jag träffade Jenny nr1 , gick till Waynes och snackade om allt mellan himmel och jord. Timmarna flög förbi så mitt i våra diskussioner måste Jenny 2 och jag traska iväg till Finska bokhandeln för att fixa lite stuff och sedan vidare till Lady Line där vi hade tänkt gå på ett pass Body. Men såklart var det redan fullt så det fick bli Spinning med Jenny 2 , Jenny 3 och en super instruktör som var ingen mindre än Jenny 3 syster Michaela.
- Spinningpasset var kanon. Är totalt slut i kroppen nu så det känns skönt.
- Efter gymmet rundade vi hörnet och gick på Ladies Night till Wasa Sport. Haffade åt oss massa kläder hittade en skönhetshörna där vi fixade våra naglar och fick reda på vår kroppsform och kläder som passade till just den. Jag är inte förvånad att jag blev V formen ( tacka simningen till den ryggen ) Fick äntligen köpt ett par gymtights och en ny collage.
- Nu är jag hemma och ögona faller ihop så nu skall jag ladda inför morgondagens födelsedagsfirande! :)

Tack Tjejer för den här underbara dagen , det här gör vi om! ♥


Dagen har sett ut som följande

- Strukturprov i engelska
- Ståupp komikern Jonas Helgesson var och föreläst om hur det är att vara CP-skadad. Det var nog bästa och mest givande föreläsning jag någonsin varit på. Vilken humor den killen hade och vilka sanningar han sade. Ett tag trodde jag verkligen att jag skulle börja gråta. Jag tycker att alla borde få träffa den här killen , han är verkligen hur härlig som helst , wow.
- Modersmålstimmen blev lugn och skön , vi kollade bilder från Island och Grönland.
- Stan ( Satt vid Waynes och snackade massa skit och lättade på hjärtat )
- Gym med Cecilia och Emma
- Ljusparty , satt och pratade resminnen med Camillas härliga mormor eftersom Camilla redan hade stuckit iväg till Vörå den jäkeln !  ;)
- Nu sitter jag vid datorn med världens största leende!

Puss & Kram


Flum*

Kom precis till A&A's lägenhet efter en mindre trevlig massage , ajj...

"Föreläsningen" om gymnasiet till högstadieeleverna gick bra är dock lite besviken på vår powerpoint presentation. Cecci & Jag ville ju snacka om massa annat som inte fanns med , så snabbt innan lektionen skrev vi ner en sida med sådant vi tyckte var viktigt. Måste ju göra Korsholms Gymnasium så intressant som möjligt.


Nu väntar jag på att Anton får klart maten , är som vanligt vrålhungrig.

Tisdag

Så här ser morgondagen ut:

-
Hälsokunskap
- Jag och Cecci går iväg till Högstadiet och informerar niorna om Gymnasiet.
- Engelska
- Massage
- Anton plockar upp mig och sedan blir det movienight hos A&A
- En snabbis via gymmet


Svaren från frågestunden

 

1.vad var bästa med sommaren 2010? :)

Det bästa var nog värmen , friheten och det att få njuta av dagen utan att ha massa krav på sig och måsten. För att inte tala om alla lata dagar på stranden och äventyren med vännerna! :)

2. va e ditt mål i ditt liv?

Mitt mål är att skaffa en utbildning som jag trivs med och hitta The perfect Man , haha ;)

3. va e du mest nöjd med me ditt utseende?

Usch jag gillar inte att svara på det här men överlag så klagar jag inte på mitt utseende men mest av allt gillar jag käkpartiet haha! ;D

4. va e den första sak du sku rädda ifall det brann i ditt hus?

Om man bortser från alla människor som befann sig i huset och Sibel så skulle det vara min docka som jag haft sedan jag föddes. Hon är möglig och snart hårlös men hon kommer finnas med heeela livet !

5. va sku du ändra på i ditt liv om du sku ändra på någå? :D

Jag skulle göra så att jag bodde i centrum och inte ute på landet i all ensamhet , annars är jag nöjd. Så skulle jag hemskt gärna vilja vakna upp en morgon och kunna prata flytande finska. Wow !

6.har du nån pojk på gång? :)

Ja det har jag! :)

7.va sku du helre välja en dag med torres elä en dag me den snygga erica?? välj int fel nu!!! sätän..

När du ställer frågan så här så blir jag ju lite rädd och käner att jag ligger illa till om jag säger Torres nu så ERICA ofc my dear vill jag spendera en heldag med dig ! :D

8.om du fick välja EN kändis garderob vem sku de vara då?

Det här är super svår fråga. Men tjejerna i The hills har ju vääldigt snygga garderober så det får nog bli någon av dem ! ;)

9.Vad ville du bli då du var liten?

Jag har ända sedan väldigt liten velat bli Läkare , så ännu idag. Men visst har jag haft drömmar om att bli tex. lärare , frisör , kock ...

10.Favorit klädbutik?

Jag har inte egntligen någon favoritklädbutik just nu , utan köper precis var som helst där jag hittar något jag gillar. Men om jag får välja ett märke så blir det Dsquared2


11.Favorirplagg i garderoben? (gärna bild)

Har inte riktigt någon super favorit just nu i höstgarderoben pga att jag verkligen inte shoppat på eeevigheter men den här hör nog till en av favoriterna och jag stordiggar mina nya handskar från Seppälä. :)





(Beklagar bildkvalitén men kameran laddade ur så det blev panikfoto )

12.Till vilket land skulle du resa om pengar inte var ett problem? :)

Oj jag skulle resa överallt om bara pengarna räckte till. Skulle även bosätta mig för en tid i något varmt och härligt land. Spanien eller Australien skulle ju inte vara helt fel. Men skulle jag bara göra en resa skulle det bli till något riktigt lyxigt ställe. Dubai , Hawaii , Maldiverna , jag skulle kunna göra listan hur lång som helst.

                          

13.halåå :) nice blogg.. konsti fråga men ja e nyfiken :D har du nångong vari på nå 4H läger när du va mindre? tycker ja känner igen namne å dig på bilderna :D kul ti vet bara :)

Oj tack så mycket , kul att du gillar bloggen :) Haha joodu jag har varit på ett 4H läger när jag var mindre. Kommer inte ihåg hur gammal jag var men på Smulterö var det åtminstone! ;)

 

några snabba:
fest/mys
kärlek/vänskap
(Utan vänskap ingen kärlek , utan kärlek ingen vänskap! )
chips/popcorn
cola/fanta
söderresa/slalomresa
nyår/midsommar
påsk/halloween
mumin/nalle puh

Hoppas ni är nöjda med svaren och har ni frågor som dyker upp så är det bara att fråga precis när som helst ! :) 

 

 

 

 

 


La maison est où le coeur est - Hemmet är där hjärtat är


Måndag

- Oförberätt förhör i religion om den Katolska läran , gick väl mindre bra , kammade hem fullpott från botten skalan.
- Cecilia , Jenny och jag var och diskuterade med rektorn.
- Världens segaste modersmålstimme. Fick dock helt bra i uppsatsen så det var ett + i kanten!
- Håltimme
- Simhallen
- Hem
- Gymmet

RSS 2.0